Portugal > Estremadura > Cascais
Portugal > Baixo Alentejo > Alcácer do Sal
week 6: 2 februari - 8 februari 2009
eerste week vorige week volgende week laatste week
Best viewed with F11
Alcácer do Sal - Zonsondergang vanuit de caravan Quinta da Regaleira - Bron van de Inwijding Quinta da Regaleira - Poort van de Wachters Quinta da Regaleira - Lago da Cascata Quinta da Regaleira - Paleis en kapel Onderweg naar Charneca Quinta da Regaleira - Eetkamer mozaiekvloer Sintra Koffie met citroencake

wijzijnerwegvan
in week 6...

We bezoeken Quinta da Regaleira in Sintra; dit zomerpaleis in neo-Manuelstijl is omringd met een weelderige bergtuin vol occulte en religieuze symboliek. Vanaf meerdere locaties in het park leiden onderaardse gangen naar de "Bron van de Inwijding", een 27 meter diepe put waarin je met een wenteltrap kunt afdalen. De regen zorgt voor kletsnatte tunnels en overal drupt water op ons neer ter verhoging van de sfeer.
De Quinta is ontworpen door Luigi Manini, een Italiaanse architect, en in de paleisvertrekken is een tentoonstelling ingericht met zijn bouwtekeningen. Zelfs de stoelen en de deurklinken zijn speciaal voor dit landgoed ontworpen!
We maken gebruik van de schaarse opklaringen en wandelen naar Charneca, waar we warempel voor de eerste keer dit jaar op het terras kunnen genieten van het zonnetje!
Op zaterdag reizen we verder naar het zuiden. De route voert ons langs duizenden kurkeiken, waarvan de bast gebruikt wordt voor... kurken! In Alcácer do Sal vinden we een plekje op de landelijk gelegen gemeentecamping met zicht op schapen, ganzen, kippen, poezen en de Rio Sado.© www.wijzijnerwegvan.nl
Home    

free hit counter