wijzijnerwegvan
in week 52...

Op maandag is het de kortste dag van het jaar - dit, terwijl de tijd al vliegt - maar vanaf nu gaan de dagen alweer lengen! Dat dit geenszins inhoudt dat het nu ook gaat zomeren, bewijst de eerste kerstdag. Ter verhoging van de huiselijke kerstsfeer regent en waait het de hele dag, en hard. Hoe hevig blijkt te meer 's anderendaags, als we de stormschade op de camping in ogenschouw nemen. Verschillende voortenten zijn afgelopen nacht omgewaaid, en omgevallen keukenkastjes, barbecues, kampeermeubelen en zelfs serviesgoed liggen verspreid over de standplaatsen. Wij missen slechts een plastic emmer, die we verderop tegen de campingomheining terugvinden. Gelukkig hebben we onze voortent niet opgezet!
Aan landzijde huist een goepje houten vakantiebungalows onder de dennen, en enkele daarvan hebben de kerststorm niet ongeschonden doorstaan! Zware takken zijn afgebroken en hebben de huisjes eronder bedolven; van één van de chalets is zelfs de nok gebroken.
Op tweede kerstdag bezoeken we La Pineda, een badplaats onder de rook van de haven van Tarragona. Een zonderling gezicht, zon, zee en strand met op de achtergrond de gigantische kranen van de industriehaven. Het is er rustig, vandaag, de haven lijkt wel tweede kerstdag te vieren! Langs de strandweg woedt een stevige wind, een krom gebogen echtpaar is druk doende het door de nachtelijke storm losgeslagen pijnbomenhout bijeen te sprokkelen. Een meevaller waarschijnlijk, zo kunnen ze er de komende maand weer warmpjes bijzitten.
Langs de boulevard van La Pineda gaat het zeer kunstzinnig toe! Niet alleen zijn enkele monumentale kunstboomgroepen neergezet, maar op het strand kunnen we ook de nieuwjaarswensen van de gemeente in ontvangst nemen ... in zand! Met een zelfportret van de kunstenaar!

>Home>

u