wijzijnerwegvan
in week 46...

We weten het al ons hele leven: probeer nooit een fantastische vakantie, een waanzinnig feestje of een keileuk uitje over te doen. Dat valt altijd tegen, de omstandigheden zijn anders, de mensen en, niet te vergeten jijzelf. Toch zijn er vele overwinteraars die, als ze eenmaal een leuk plekje hebben ontdekt, er jarenlang blijven terugkomen. Deze week treffen we een oude bekende, die twee winters geleden gelijktijdig met ons in Oropesa del Mar bivakkeerde, en of het daar leuk was! Het volgende jaar waren ze er teruggekeerd en na een maandje of wat zijn ze er gillend weer vertrokken. Een ander jaar, een andere camping, zo vinden wij...
Op woensdag geven we ons Holland gevoel een powershot, en kijken we naar het Sinterklaasjournaal. Fascinerend, die gebeurtenissen in het Pietenhuis, en wat is er toch mis met die cadeautjes...
Op donderdag bezoeken we Tarraco, het tegenwoordige Tarragona, wat in 215 vChr door de Romeinen is gesticht en diende als uitvalsbasis om het Iberisch schiereiland te veroveren. Uit deze periode stamt het Amfitheater met 12.000 zitplaatsen, het Forum en het Circus, indrukwekkende 2.200 jaar oude overblijfselen.
Uit de Middeleeuwen stamt de kathedraal, die imposant bovenop een heuvel torent. En in de oude straatjes er omheen is het goed toeven, met meer dan twee millennia historie om ons heen!
We bezoeken het Museu d'Art Modern, waar voornamelijk lokaal talent te bewonderen is. Wel bezit het museum een kleurig wandtapijt van Miró!
En op de terugweg naar de auto passeren we de Carrer del Comte ofwel Pilon's Street. Een oude straat met 50 pilonnen, die elk jaar tijdens de Pilons Parade International worden (over)geschilderd. Alles kan en mag, van zeemeermin tot Catalaanse vlag, van hel tot clowneske stripfiguren. Dit fenomeen heeft er in ieder geval voor gezorgd dat de Carrer del Comte één van de meest gefotografeerde straten van Tarragona is geworden!
En zaterdag viel een bijzonder weersverschijnsel waar te nemen. Echt Hollands weer: een hele dag regen...

>Home>