wijzijnerwegvan
in week 45...

Op maandag informeren we bij de receptie naar een goed reparatieadres voor onze netbook en vinden zo, na even zoeken, Dynamic System. Een kleine en redelijk druk bezochte nering met één Engelssprekende werknemer. Die is het snel eens met onze diagnose; er moet een nieuwe vaste schijf in. En natuurlijk zetten ze er dan meteen een nieuwe versie van Windows 7 op. Woensdagmiddag klaar. No problem!
We laakten al eerder de Spaanse siësta, waar we maar moeilijk aan kunnen wennen. We zijn niet de enige, zo blijkt. De Chinezen in de stad kunnen kennelijk ook niets met die gigantische middagpauze en zijn gewoon geopend! In tegenstelling tot Nederland wordt met 'de Chinees' in Spanje en Portugal niet een restaurant met Aziatisch keuken bedoeld, maar een uit de kluiten gewassen soort van Blokker, waar een enorme hoeveelheid uit Azië geïmporteerde waren te koop zijn, tegen een spotprijsje en van navenante kwaliteit. Maar dit terzijde. We zien er een geweven shawl in prachtige kleuren, helaas met een weeffoutje. De bazaar heeft natuurlijk nog wel wat op voorraad, maar niet ter plaatse. Één kort telefoontje van de caissière en vijf minuten later haast zich een Chinese meneer de winkel in, met een enorme zak, voor de helft gevuld met shawls, die hij inderhaast bij elkaar geraapt moet hebben. Na enig grasduinen vinden we warempel het gewilde exemplaar!
Op woensdag is onze netbook weer gerepareerd en kan het opnieuw inrichten ervan beginnen. Jan breekt een nieuw record en klaart de job in twee dagen! Wij zijn weer vrolijke internetters!
Als we onze bijna dagelijkse wandeling naar de boulevard maken, zien we boven zee een uniek fenomeen: er hangen twee zonnen in de lucht! Krijg nou wat! Later lezen we dat zekere zeldzame wolkenformaties in de atmosfeer in combinatie met een bepaalde zonnestand voor deze bijzon verantwoordelijk zijn, maar op dat moment zaten we al gespannen te kijken of de vier ruiters van de Apocalyps nu boven het water aan zouden komen stormen...
En het wordt winter: de laatste xiringuito, de houten strandtentjes, wordt met een grote kraan de lucht in getakeld en ook de supermarkt op de camping sluit zijn deuren tot volgend voorjaar.
Ons favoriete kookgerei, de tafelgrill, krijgt kortsluiting in het snoer! Gelukkig kunnen we de boel repareren; tenslotte gebruiken we onze grill als barbecue, (pizza)oven, magnetron, tosti-ijzer, frituurpan, rechaud, broodrooster en, o ja, als grill...

>Home>