wijzijnerwegvan
in week 38...

Op maandagochtend staat het inmiddels bekende witte bestelbusje van de internetinstallateur op de camping en tegen het middaguur werkt de wifi-verbinding! De bibliotheek zal ons nog gaan missen. We hebben weer eens internet in de caravan! Nadine,de beheerster van de camping, heeft het duidelijk nog wat moeilijk met deze nieuwe technologie; tenslotte wordt de hele campingadministratie nog bijgehouden in een schoolschriftje. En als de router na drie dagen een keertje op tilt springt, staat ze vertwijfeld voor de controlekast naar alle flikkerende lichtjes te kijken. We moeten echt aandringen voordat ze de stroom er af durft te gooien; gelukkig wordt onze verzekering dat het daarna automatisch weer goed komt bewaarheid!
Huub is maandag vanwege een fototrip in de buurt en komt samen met fotovriend Anton bij ons dineren! Meer dan leuk, maar een avond is natuurlijk veel te kort! Wel wordt met dit bezoek onze voorraad drop, hagelslag en sambal weer op peil gebracht!
Op dinsdag is het Prinsjesdag en we kunnen de belevenissen van de gouden koets en haar ingezetenen volgen via de kersverse internetverbinding. Toch wel leuk om weer eens Nederlander te zijn...
Tijdens een lange wandeling langs de Lère rivier ontmoeten we twee jonge honden die kilometers met ons meelopen, alsof ze altijd al bij ons horen. Net als we denken de twee viervoeters te hebben geadopteerd, rennen ze vooruit en verliezen we hen uit het oog. Even later passeren we een erf, waar onze nieuwe vrienden juist worden gevoerd door de vrouw des huizes...
Het weer slaat om en het begint steeds meer op een Nederlandse herfst te lijken, in Caussade. Tijd om naar het zuiden te gaan! We treffen voorbereidingen voor het vertrek, zoals het inslaan van levensmiddelen die in Spanje moeilijk of helemaal niet verkrijgenbaar zijn. Zoals de echte, onvervalste Franse kazen! Slechts de brie en de camembert schijnen de Spaanse grens te kunnen passeren.
We willen op zondag verder reizen, en als we op zaterdag gaan afrekenen, merken we dat Nadine het maar niets vindt, dat haar zomergasten vertrekken. Niet alleen krijgen we een fikse korting, maar we moeten echt nog een weekje blijven kamperen tot de camping sluit. En we mogen ook niets meer betalen! Tja, dat zijn nog eens argumenten.
De volgende dag - we blijven - is er in het aanpalende park een evenement, het Rencontre Interclub Modélisme Naval, een modelbotendag waaraan negen naburige modelbouwclubs deelnemen. Hier staan álle stuurlui aan wal! We zien vele mooie miniatuurboten, door hun eigenaren met veel gevoel voor detail - en soms humor - afgewerkt, het ruime sop van de parkvijver kiezen. Helaas staat er bijna geen wind, zodat de modelsleepboot diverse malen moet uitrukken om gestrande zeilboten naar de wal te slepen.



>Home>