wijzijnerwegvan
in week 37...

We schreven vorige week al dat de hoogtijdagen van de zomer voorbij zijn. Deze week wordt het menens: ineens hangen er buitendeuren aan het sanitairgebouw en we hebben voor het eerst 's ochtends de verwarming aan!
De batterij van onze autosleutel moet worden vervangen, en we vallen even binnen bij een gedienstige sleutelspecialist. Die heeft juist zijn vrouw en zijn zoontje op bezoek die gefascineerd toekijkt hoe vader de sleutel openschroeft en, na enig sleutelen, de batterij vindt. De klandizie is van harte gegund, maar helaas, laat hij dat type nu net niet in huis hebben...
Vrijdag de dertiende trouwt in Nederland een nichtje, een feestelijke gebeurtenis waar we helaas enkel in gedachten bij kunnen zijn!
De netbook van Mieke vertoont wederom gebreken, en opnieuw kunnen we de boel rechttrekken. Ons vertrouwen in een definitief herstel is nu wel danig geslonken!
Op zaterdag is het Journée Européenne du Patrimoine, de dag van het Europees erfgoed. Vooraf hebben we ons bij de gemeente ingeschreven voor een rondleiding door de 19e eeuwse Fontaine du Thouron en om 10 uur 's ochtends melden we ons, tesamen met een grote groep gegadigden, bij de gemeentegids die ons meevoert doorheen de ondergrondse bron.
Het historisch genootschap van Caussade pakt 's middags uit met een rondwandeling langs de vier historische hoogtepunten van het stadje; we bezoeken een 18e eeuws woonhuis waar door de huidige bewoners voor de gelegenheid de huisraad aan kant is geschoven zodat we het trappenhuis, de keuken en de hal kunnen bewonderen, vervolgens staan we stil op het braak liggend terrein achter de kerk waar in de 13e eeuw een kasteel stond - twee muren resten nog - en we beklimmen de Tour d'Arles, een middeleeuwse toren met op de bovenste verdieping nog originele muurschilderingen van onder meer De Ridder van Lalo. En als vierde hoogtepunt worden we meegenomen naar, hoe kan het anders, de Fontaine du Thouron. We laten ons nogmaals door de catacomben van de oude waterbron voeren, na vandaag gaat de ijzeren deur weer stevig op slot. Op zondag wordt het culturele weekend afgesloten met een onvervalste Brocante, en struinen we genoeglijk langs al die wonderlijke verzamelingen antiek dan wel oude rommel...



>Home>