wijzijnerwegvan
in week 31...

De zomer ligt als een warme deken over de velden en de stad, en elke avond is er een oorverdovend concert van tienduizenden krekels. In de namiddag arriveren steevast tientallen campers, caravannen en tentkampeerders, met af en toe een enkele fietser, en het merendeel is de volgende ochtend alweer vertrokken. De camping ontbeert een zwembad, en dat is voor gezinnen met kinderen voldoende reden om de kust te gaan opzoeken.
Naast het kampeerterrein liggen de gemeentelijke sportveldente blakerend in de zon; in geen velden of wegen is iets te bekennen van voetballers, rugbyspelers, hardlopers of verspringers. Slechts de tennissers laten zich niet door de brandende zon uit het veld slaan en laten op het gloeiend hete gravel de bal heen en weer kaatsen.
Behalve de sportvelden ligt ook het park ernaast, het Parc de la Lére, er verlaten bij; de speeltoestellen zijn niet in trek, de picknicktafels zijn leeg en slechts een kudde ganzen graast onverstoorbaar over het verdorde gras.
Het is markt als we het dorpje Montricoux bezoeken. Wij, samen met enkele honderden vakantiegangers, slenteren tussen de kraampjes met streekproducten, en vooral veel wijn. Het dorp is de trotse bezitter van een achttiende-eeuws kasteel, waarin een museum is ingericht voor de schilder Marcel-Lenoir, die in de jaren '30 in Montricoux is overleden. In het oude centrum vinden we de Sint Pieter kerk; klein, donker en bedompt, maar wel al ruim 800 jaar oud.
Het is heerlijk weer voor een smoothie! We blenden mango, ananas, druiven, radijs, broccoli, witte kool, sla, tomaat en wat we verder nog vinden in koelkast en fruitschaal en maken er een frisse versnapering van!



>Home>