wijzijnerwegvan
in week 16...

Deze week verliezen we de zomer weer een beetje! Het gaat waaien, de temperatuur loopt terug tot een graad of 12 en er valt (niet veel, maar toch...) regen! Moeten we nog verder zuidwaarts reizen??
De buitenwijken van Le Grau d'Agde blijven ons verbazen. Het zijn allemaal grote kavels (600 m2 is aan de kleine kant), veelal met een twee meter hoge muur er omheen. Op een derde van deze percelen staan riante villa's, voorzien van zwembad, fraai aangelegde tuin met palmen, priëlen en ander fraais. Nog een derde is overwoekerd met onkruid waar je als je goed kijkt ergens achterin een keet of stacaravan kunt ontwaren. Van enige bestrating is geen spoor te bekennen; het lijkt wel alsof ze de grond gewonnen hebben in een loterij, en geen geld hebben om er iets mee te doen… Een laatste derde zit er een beetje tussenin maar deze percelen zijn, in tegenstelling tot de andere twee derden, meestal wel permanent bewoond.
Langzaam maar zeker beginnen de voorbereidingen voor het zomerseizoen vorm te krijgen als op diverse plaatsen langs het strand de bouwpakketten worden neergezet waaruit straks de strandtenten gaan verrijzen.
Vlakbij de haven van Cap d'Agde zien we enkele kitesurfers hun kunsten vertonen. Één van de golfberijders heeft een hond die het maar niets vindt dat het baasje zo ver weg vaart, en die steeds als hij weer onder de kust surft het water inspringt om gelijke tred met het surfboard te houden. Een poging die steeds gedoemd is om te mislukken zodra de hond in dieper water verzeild raakt. Wat deze mensenvriend er niet van weerhoudt om het opnieuw te proberen, keer op keer op keer.
We zijn weer in een nieuwe plaats, dus moeten we een nieuwe bakker zoeken. Onze ervaring hierbij is dat je met geen mogelijkheid louter visueel de kwaliteit van de baksels kunt beoordelen; je móét het stokbrood voelen en proeven. We hebben al drie winkels geprobeerd, en geen ervan maakt ons echt blij...
Op zondag vormen de kades van Cap d'Agde het decor voor 'Parade Natura'. De parade blijkt te bestaan uit vier verklede mensen, een boom, een struik, een kikker en een faun. De 'stoet' loopt een beetje verloren door de mensenmassa, maar de kostuums zijn werkelijk schitterend. Cap d'Agde is de badplaats van Agde, met meer dan 2.000 ligplaatsen voor de pleziervaart en meer dan 100.000 ligplaatsen voor mensen. Voor zover wij dat kunnen beoordelen zijn de boten allemaal present! Van motorbootjes waar je amper met twee personen inpast tot jachten van een meter of honderd, het ligt hier allemaal te dobberen. En langs alle kades loopt een druk bezochte winkelboulevard waar de verwende toerist alles kan kopen wat zijn of haar hartje begeert, van aardewerk tot kleding, van telefoons tot ijsjes, van tafellakens tot schoeisel, van een nieuwe boot tot een verse hamburger. En, wat altijd blijft boeien, overal flaneren mensen in allerlei maten en uitdossingen.

>Home>