wijzijnerwegvan
in week 13...

We hebben het zomaar druk, deze week! We bezoeken dokter, tandarts, apotheek en bank en shoppen bij de drogist, de bakker, de HEMA, de AH en de Jumbo. Bij de Action slaan we twee leesbrillen in voor 98 cent per stuk - je zou denken dat ze het voor dat geld niet eens naar Nederland kunnen halen!
Alle foto´s en andere informatie wordt nog een keertje gekopieerd om achter te laten in Nederland.
We leggen wat bezoekjes af bij vrienden en familie en leggen uit dat het binnenkort echt staat te gebeuren: we vertrekken weer voor even uit Nederland. Het weer geeft ons nog een duwtje in de rug als het op donderdag gaat sneeuwen!
Van zaterdag op zondag wordt de klok een uurtje verder gezet en start de zomertijd; moeilijk te geloven als je uit het raam wat sneeuwvlokjes naar beneden ziet dwarrelen!
Op Paaszondag besluiten we om nog enkele tot nu toe gemiste hoogtepunten in de omgeving te gaan zien.
En Hoogeloon staat dan natuurlijk vooraan! Want daar bevindt zich De Zwartenberg, de grootste grafheuvel van Nederland uit de vroege bronstijd, ongeveer 3500 jaar oud. Het informatiebord wat naast de heuvel staat is, zo zien wij, inmiddels ook al 41 jaren oud en daarmee misschien ook wel het oudste informatiebord van Nederland!
We wandelen het dorp Hoogeloon in en zoeken het standbeeld op van kabouterkoning Kyrië. In vroeger tijden was hier namelijk het hoofdkwartier van de kabouters gevestigd! Het nijvere volkje hielp de mensen waar ze maar konden totdat een jager (per ongeluk, zo nemen we aan) Kyrië, de kaboutervorst, doodschoot. Hierop namen alle kabouters de kuierlatten en ze zijn nooit meer teruggezien... Sinds 1985 zit er een versteende Kyrië op de dorpspomp, wakend of er nog wel voldoende goedheid, gemoedelijkheid en hulpvaardigheid onder de dorpsbewoners aanwezig is!
Cultureel weer gelaafd door deze kleurrijke folklore slaan wij de weg huiswaarts in.

>Home>