wijzijnerwegvan
in week 10...

De caravan is gerepareerd, dus niets houdt ons nog in het koude Nederland vast. Alleen... Over enkele weken moet ons busje voorrijden voor zijn jaarlijkse keuring. We besluiten we om daar nog even op te wachten. En enkele dagen lijkt het erop alsof de weergoden ons hierbij terwille zijn; de eerste dagen van de week bereikt het kwik de 15 graden! We maken meteen gebruik van deze zeldzame omstandigheden: we wassen de auto, maken lange wandelingen en - voor het eerst in máánden - we drinken buiten koffie!
Voor zaterdagavond hebben we kaartjes gereserveerd; net als vroeger voor een optreden met Bertus Borgers. Alleen ditmaal niet met Sweet d'Buster, maar samen met broer Peer en dochter Nova. Onderwerp van de theatershow is niemand minder dan Herman Brood en met de titel 'Ik hou van Herman' verwachten wij een heerlijke avond vol nostalgie. En we hebben stoelen op de eerste rij. Daags vóór de voorstelling worden we gebeld door het theater; de show zal vanwege een sterfgeval niet doorgaan. Gitarist Peer Borgers blijkt plots te zijn overleden. Wij kennen Peer niet en hebben hem ook nooit zien optreden. Alleen dus deze keer wel bijna... En zaterdagavond denken we; we hadden hem nu dus eigenlijk zien spelen...
In plaats daarvan gaan we naar Bladel, daar rijdt vanavond de Lichtstoet. Een laatste opleving van carnaval, en een laatste optocht van praalwagens en loopgroepen uit de omliggende dorpen. Alleen zijn ze nu schitterend verlicht! Het is een koude en gure avond, maar de vrolijke lichtjes, de felle kleuren en niet te vergeten de enthousiaste deelnemers doen het donkere weer al snel vergeten. Over een gedeelte van het traject zijn alle straatlantaarns gedoofd en kun je de wagens op hun voordeligst zien. En mooi, dat zijn ze!

>Home>