wijzijnerwegvan
in week 05...

Deze week staat in het teken van de tandarts; maar liefst 3 keer liggen we deze week met open mond in de stoel. Maar dan zijn we er ook weer voor een jaartje of wat vanaf.
Terwijl Jan ligt te wachten tot de verdoving gaat werken raakt hij in gesprek met de assistente. Die blijkt uit Afghanistan afkomstig, en samen bespreken ze de merites van India als vakantieland. Met, zo blijkt al snel, twee totaal verschillende brillen. Mooi toch, dat multiculturele Nederland. Je zou de tandarts er bijna van vergeten. Bijna...
We zijn bij Huub als we een sms'je krijgen om vooral het journaal van 19:00 aan te zetten. Vanaf 30 april is het exit Beatrix en staan Willem-Alexander en Maxima voortaan in het voetlicht. Weg Koninginnedag, welkom Koningsdag. Gelukkig lijkt Maxima er moeiteloos in te slagen om de hoedjestraditie in ere te houden. We raden onze toekomstige vorst aan om een lorgnet of monocle in gebruik te nemen om de traditionele waarden te onderstrepen en het onderscheid in stand duidelijk in stand te houden. Verschil moet er wezen, waar ben je anders koning voor? En zou Trix nu ook de knip van het Oranjefortuin overdragen?
Heel toepasselijk kijken we later in de week de film Salmon Fishing in the Yemen, over een rijke sjeik die besluit om in zijn woestijnrijk een rivier met zalm aan te leggen. Tenslotte bouw je met zalmvissen aan je karakter, vis is gezond en zalm is goed voor de economie. Willem, ik zou zeggen, voel je uitgedaagd! In Nederland een rivier vinden met voldoende verval is misschien moeilijk, maar voor elk probleem is een oplossing te vinden - als je voldoende geld hebt!
Intussen wachten we alweer 75 dagen op onze nieuwe disselbalk; die kan elke week binnenkomen! En we bezoeken wat andere campings in de omgeving, op zoek naar afwisseling.
Op zondag rijden we met Huub naar Wijchen naar bevriende familie, waar we op de koffie gaan, maar pas na aperitief, diner en koffie toe weer vertrekken. Altijd gezellig en voor we er erg in hebben is het alweer tijd om huiswaarts te keren.

>Home>