wijzijnerwegvan
in week 53...

Alle weersvoorspellingen waren het er over eens: ijs en weder dienende zou het geen witte kerst worden, dit jaar. Gelukkig is een grijze kerst ook goed te doen. Wij spenderen de dagen zoals het hoort: met familie en met veel eten. En met een echte kerstboom! Zeker omdat we deze feestdagen doorgaans elders doorbrengen, vinden wij dat buitengewoon gezellig! In totaal dineren we deze week maar liefst vijf keer met familie en vrienden! We genieten van de Nederlandse, de Franse en de Indiase keuken. Doe ons nog maar een weekje.
Omdat de voeten toch beginnen te kriebelen na twee dagen binnenshuis, besluiten we op tweede kerstdag tot een ommetje in de omgeving waar Mieke is opgegroeid. Natuurlijk zijn de meeste mensen al wel verhuisd. Maar de straten, de gebouwen, scholen, de kerk en de ouderlijke woning en zelfs een aantal winkels bestaan nog steeds. Hier is het brede trottoir waar ik altijd rolschaatste, door deze straat liepen we naar school, op dat pleintje speelden we altijd, hier woonde een vriendinnetje, hier was de banketbakkerswinkel en hier, hier... Ach, even weer jong zijn, even weer de ballen laten kaatsen.
We bezoeken wat dorpen in de omgeving en hoewel we niet overal de kerststallen bekijken, springt die van Netersel er met kop en schouders bovenuit! Niet alleen zijn de koppen en handen sprekend en karakteristiek, ook de kleding van weleer is met zorg uitgekozen en met oog voor detail gemaakt. Wij wanen ons even in Betlehem. Klasse!
En na 30 jaar dagelijkse trouwe dienst begint Jan's scheerapparaat te haperen. Is het - voor de vijfde keer in drie jaar - alweer de kabel, of zou het dit keer... Mannen met baarden hebben we deze maand al wel genoeg gezien. Binnenkort maar eens laten doormeten.

>Home>