wijzijnerwegvan
in week 41...

Onze camera komt deze week terug van de reparateur! De aan/uit knop schakelt weer als vanouds en de door het vele gebruik losgelaten rubberen bekleding is vervangen. De camera ligt weer als een huis in de hand! Als test nemen we het toestel mee naar het bos op een speurtocht naar paddenstoelen, en nadat we alle instellingen weer hebben teruggezet zoals Mieke ze wil hebben - blijkbaar heeft iemand bij Nikon allerlei afstellingen gewijzigd - werkt alles weer als een plaatje!
De avondnevel hangt steeds vroeger en frequenter over de velden, het gras is nog slechts enkele uren per dag dauwloos, we lunchen niet meer buiten vanwege de temperatuur en de overige gasten van de boerderij ruimen hun boeltje op en bereiden zich voor op een winter thuis. Hierdoor worden wij belast met de zorg over de vier zwerfpoezen; voor we het weten kiezen ze domicilie bij ons vóór de caravan. We besluiten ze niet ter plekke te voeren, maar zetten in de namiddag 'ongemerkt' wat borden kattenvoer op de deel. De herkomst van deze traktatie hebben ze na twee keer wel achterhaald, waardoor we ongeacht het tijdstip van de dag bij elke oversteek naar het sanitair vergezeld worden van enkele hoopvol, opgewonden en druk miauwend vóór ons uit rennende poezebeesten - je moet opletten dat je niet over hen struikelt. Op donderdag is het dierendag en zorgen we voor blikvoer in saus; duidelijk een echte lekkernij voor ze!
Tilburg Spint; op zondag verzamelen zich meer dan 300 gegadigden in De Koepelhal om vier uur lang te spinnen voor het goede doel: een stichting die zich inzet voor kankerbestrijding. Zwijgend, zwetend en zwoegend, ondersteund door liters water, vreemdsoortige energiedrankjes, bananen, mueslirepen en chocolade en begeleid door ritmische klanken en een elk uur wisselende, aanvurende coach fietsen de deelnemers de uurtjes vol. Vrienden vragen ons te komen aanmoedigen, want één van hen gaat er zijn beste beentje voor zetten. Onze morele ondersteuning heeft vast enorm geholpen. Want voor we het weten is de middag om - we hebben makkelijk praten, wij zitten niet op een fiets... - en krijgen de sportievelingen een pastagerecht aangeboden om de verbrande calorieën meteen maar weer aan te vullen.
Wij zoeken gedrieën een terras op voor een kopje koffie, en treffen een gezellige zondagse drukte, in de stad.

>Home>