wijzijnerwegvan
in week 39...

Nel en Frans komen een paar dagen naar de boerderij, op weg naar hun overwinterbestemming in Portugal.
Samen bezoeken we LandArt Diessen, een jaarlijks terugkerende openluchttentoonstelling waar kunstenaars worden uitgenodigd om ter plekke een werk te creëren, aangepast aan het landschap waarin de expositie plaatsvindt. Het gebied rondom rivier De Reusel en het Turkaa bos wordt met vaak verrassende artefacten, die in ieder geval getuigen van de brede invalshoek van de hedendaagse kunst, getransformeerd tot museum. We volgen de uitgezette route en treffen spruitjes over een stroompje, een hutvlot in het riviertje, van wilgentakken en touw gebouwde constructies, een biechtstoel tegen een boom, drijvende ogen in het water. Wonderlijk.
Deze week viert de plaatselijke supermarkt een jubileum. Normaal zou deze vreugdevolle gebeurtenis ongemerkt aan ons voorbijgaan, maar op donderdag is het feest en wordt er een high tea georganiseerd, die we met Nel en Frans bezoeken. Er wordt een copieuze en smakelijke dis gepresenteerd! Wat ons betreft mogen ze snel het volgende jubileum vieren!
We bekijken samen met onze vrienden het defilé van giraffen en zebra's bij de Beekse Bergen en zetten daarna koers naar Museum De Pont in Tilburg, waar we opnieuw ondergedompeld worden in de wereld van de moderne kunst. Helaas opent de speciale tentoonstelling van Anish Kapoor pas volgende maand haar deuren, maar er valt genoeg te bewonderen!
Al jarenlang verzekerd van een plaats in de café top 100 van Nederland, is herberg In den Bockenreijder in Esbeek altijd een bezoek waard! We strijken weer eens neer op het enorme terras en genieten van het mooie weer en de prachtige omgeving, alles aangeboden met de bekende Brabantse gastvrijheid.
De hor van de voorruit van de caravan weigert al maanden om vlot op en af te rollen. Samen met Frans schroeven we de raamconstructie los en winden het mechanisme opnieuw op. Het resultaat mag er wezen; de hor rolt weer als nieuw!
We schuiven aan voor een voortreffelijk Oosters diner bij vrienden in Tilburg en spenderen een genoeglijke, smakelijke en muzikale avond tesamen met andere gasten.
Op zondag is het Burendag. In het dorp is het parkeerterrein gevuld met marktkramen waar buurtwinkels hun waren aanprijzen, en er is levende muziek in de vorm van Charm, een jonge coverband, die tijdens het optreden druk doende is het door hevige wind geteisterde partytentje overeind te houden. Ons advies voor de band: speel nooit meer vóór de supermarkt! Gezellig en zo, dat wel, maar winkelend publiek heeft blijkbaar enkel oog voor aanbiedingen...

>Home>