wijzijnerwegvan
in week 38...

De aan/uit schakelaar van onze camera blokkeert - we krijgen hem niet meer uit de uit. We ondernemen nog één poging om de boel te repareren, en besluiten daarna om onze trouwe verslaglegger op te sturen naar het Nikon servicecentrum in Beverwijk. Op advies van onze fotograaf geven we geen maximaal reparatiebedrag op; hij heeft al te vaak meegemaakt dat de kosten dan net onder dit bedrag uitkomen.
De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn op woensdag, en deze keer kunnen we eens zonder allerlei moeilijke constructies onze stem uitbrengen. Tevreden over de uitslag? Ach, kiezen is een mooi ding. Echt hoor. Maar als er gewoon teveel meningen zijn dan valt het niet mee, democratie. Het blijft kiezen én delen.
Jan is al een tijdje op zoek naar wandelschoenen, en is nu een aantal internetwinkels aan het bezoeken. En deze week gaat alweer een paar retour - te donker, en belangrijker, ze zitten niet goed.
In de Piushaven in Tilburg worden op zaterdag Drakenbootraces gehouden. Wij denken eerst nog dat elk team een eigen boot heeft, maar niets is minder waar; een bedrijf verhuurt de kano's aan de organisatie. Het is een gezellige en kleurrijke drukte aan de kade, waar behalve voor draken ook aandacht is voor andere Oosterse zaken. Er worden Tai-Chi demonstraties gegeven en wie wil kan zich in een Sumo-kostuum worstelen en als een vis op het droge zijn tegenstander over de mat laten rollen.
We vergeten onze rugzak en die staat urenlang onbeheerd op de kade. We zijn al bijna thuis wanneer we het opmerken; toch maar weer teruggereden naar het festival. Als we de tas tegen beter weten in gaan zoeken, staat die gewoon nog waar we hem achterlieten! Zelfs het briefje van 20 euro zit er nog in!
Op zondag genieten we van Breda Barst, een festival midden in het centrum van Breda, in het Valkenberg Park. De verscheurende blues van Ben Poole, de sympathieke songs van Blaudzun, de rauwe rock van Nashville Pussy, de merkwaardige vermenging van klassieke zang en een muur van gitaargeweld van de in een speelpakje gehulde Anneke van Giersbergen, de foute muziek van Tio Gringo en de ontzagwekkende energie van Black Box Revelation, om maar enkele bands te noemen, zorgen voor een muzikaal vlechtwerk van formaat! Vermoeid, voldaan en verdoofd keren we huiswaarts.

>Home>