wijzijnerwegvan
in week 36...

Er wordt weer gras gemaaid op de camping, deze week, en ook het grastapijt in onze voortent wordt met de motormaaier gekortwiekt.
In de omgeving zijn een aantal 'Ommetjes' uitgezet en deze week maken we de ronde Berkvennen in de omtrek van Oostelbeers. We passeren een Duits namaakvliegveld, in de Tweede Wereldoorlog gemaakt om de Engelsen op een dwaalspoor te zetten - er ligt warempel nog een stukje rails waarover de van triplex gemaakte vliegtuigen werden voortbewogen - en een weiland waar kennelijk in de 18e eeuw het leger een jaartje bivak heeft gekozen. Leuk hoor, maar veel te zien is er nu niet meer. En tijdens de hele wandeling valt er in geen velden of wegen een bankje te bekennen. Terwijl we koffie en koek bij ons hebben!
Deze maand worden er bij de Piushaven in Tilburg op donderdagavond kampvuurconcerten gehouden. We zetten ons rond een gigantische stalen kom met een doorsnede van een metertje of twee waarin een fiks vreugdevuur wordt gestookt. Er staat een verzameling stoelen, er staan bankjes en er is een podium voor de optredende artiesten. Vandaag is dat singer/songwriter This Is Bridget, gevolgd door de popformatie Awash. Stemmige muziek rond het kampvuur, met op de achtergrond het zacht murmelende water van de haven. Sfeertje, hoor!
Op vrijdag lunchen we met familie in een befaamde uitspanning verscholen in de bossen. En bijna aansluitend nodigt Huub ons uit voor een etentje in de herberg in het dorp. Om te vieren dat hij al 40 jaar werkt. Wow. Dat gaan wij niet meer halen...
Oisterwijk, we meldden het al eerder, heeft dit jaar 800 jaar stadsrechten, en ter gelegenheid daarvan wordt op zondag een boswandeling georganiseerd onder leiding van televisieboswachter Frans. Het wordt een leerzam evenement want Frans, zo blijkt al snel, is een gedreven verteller met hart voor de natuur.
Ook in Heukelom, een gehucht bij Oisterwijk, wordt het jubileum gevierd. In een weiland staan 800 vogelverleiders opgesteld, aangekleed door inwoners en andere belangstellenden. Dat ze hier al maanden staan is goed zichtbaar; de kleding is verbleekt en de eens zorgvuldig aangebrachte hoeden en linten hangen er scheefgezakt en vermoeid bij.
Naast het weiland is het dorpsfeest in volle gang: Hèùkel Gemèùkel. Vrachtwagentrekken, weisurfen, een hoge klimwand, schatgraven, gladiatoren, een tombola, Heukelom zet zijn beste beentje voor, vrolijk ondersteund door het lokale dweilorkest!

>Home>