wijzijnerwegvan
in week 30...

Ook deze week zijn we op Palm Parkies te vinden, waar het de tweede week al aanmerkelijk drukker is. Ditmaal een optreden van de Pretty Young Things. Een groep talentvolle jonge muzikanten, die nog niet helemaal doorheeft dat optreden iets anders is dan muziek maken. Dat laatste kunnen ze in ieder geval wl. Na de pauze krijgen ze gezelschap van Lilian D. Jackson, de vroegere zangeres van Spargo. Op bijzonder oncomfortabel uitziende schoenen laat ze zien, horen en voelen hoe je een publiek moet vermaken.
Een drama ontvouwt zich op de boerderij deze week: de lammeren worden gescheiden van hun moeders, en uit het zicht van ma in een andere wei gezet. Drie dagen lang klinkt er desolaat geblaat over de camping als ze allen uiting geven aan hun ongenoegen met deze gedwongen scheiding, daarna slijt het verdriet langzaam weg.
Het voorheen door de schapenfamilies bezette, tot weiland getransformeerde, stukje kampeerterrein voor onze deur wordt daarna overgenomen door koeien. Die maken korte metten met het gras; binnen twee dagen is het op. Wij googlen even en leren dat een gemiddelde koe per dag 80 kilo gras eet. Wow.
Boeren houden niet van ballonvaarders. Ze schrikken het vee op, vernielen de gewassen en afscheidingen en vaak hebben ze alweer het luchtruim gekozen voor ze aansprakelijk kunnen worden gesteld!
Tijdens een wandeling staan we even stil om naar een pony-veulentje te kijken. Naast ons strijkt opeens een kanarie neer. Nou ja, voor ons leken is het gele vogeltje in ieder geval een kanarie. Vast ergens in de buurt ontsnapt, maar voordat we een poging kunnen doen om het beestje te vangen is het vogeltje alweer gevlogen!
En een wandeling langs de Beerze in Spoordank overtuigt ons eens te meer hoe mooi Nederland kan zijn!

>Home>