wijzijnerwegvan
in week 23...

Het wordt even spannend als een drietal ooievaars het vóór onze caravan gelegen lege nest komen inspecteren. Ze neuzen even rond, klepperen tegen elkaar en vertrekken weer. Twee dagen later zien we ze nog even terug, maar kennelijk was de eerste indruk correct want ze zijn elders wortel gaan schieten. Jammer hoor! Ook de gewoonlijk hier domicilie kiezende kerkuil zoekt dit jaar haar heil elders; wel in de buurt blijkbaar want elke nacht horen we de uilen piepend en fluitend rondvliegen.
Tijdens een fikse regenbui zien we het water over het raam stromen. Het duurt even voor we beseffen dat het aan de binnenkant is; blijkbaar hebben we een lek! Zodra de bui over is getrokken, nemen we de kitspuit ter hand, en vijf minuten later is het raamkozijn opnieuw gekit. Of het waterdicht is, zal in de verwachte aankomende regenperiode blijken. Wel wennen we ons alvast aan om niets meer op de vensterbank te laten staan...
Op deze camping heeft de eigenaar liever dat we geen vloerkleed in de voortent leggen. We begrijpen dat wel, want al na twee weken is het gewas eronder morsdood. Nadeel is wel, dat het grastapijt nu welig in de tent tot ongekende hoogte opschiet. Gelukkig biedt de motormaaier uitkomst; twee keer heen en weer door de voortent en er ligt weer een strak biljartlaken!
Na een spelletje mah jong blijkt dat het programma waarmee we de score uitrekenen - ooit door Mieke ontworpen in GW-Basic - niet meer aan de praat te krijgen is onder de 64-bits versie van Windows-7. En minder hebben we niet meer! Gelukkig biedt het internet uitkomst, en vinden we na enig zoeken een excel-sheet dat de berekeningen feilloos uitvoert. Stel je voor zeg, voor je het weet zit je weer te hoofdrekenen!!
En tijdens een van onze omzwervingen door de omgeving schrikken we een reetje op dat in het hoge gras langs de slootkant verborgen lag. Na honderd meter stopt het een moment, kijkt aarzelend achterom. Even later verdwijnt het in de bosrand.

>Home>