wijzijnerwegvan
in week 14...

Op maandag brengen we onze tegensputterende netbook naar de reparateur en mogen de volgende dag terugkomen om te vernemen wat de status is. Op dinsdag krijgen we te horen dat er nog een extra dag nodig is. Op woensdag krijgen we de uitslag: 'Your computer is dead!'. Of de vaste schijf nog te redden is, weten ze pas op vrijdag. En op vrijdag, bij ons vierde bezoek alweer, ligt er zelfs een door Google Translate vertaald briefje voor ons klaar: in verband met een staking deze week wordt het niet maandag maar dinsdag, dan is het onderzoek afgerond ... Mañana? Volgende week, zul je bedoelen!
Het strand was de hele winter zo'n beetje voor ons alleen. Intussen verschijnen de eerste strandmensen in beeld, en zien we de eerste Spaanse zonaanbidders. En zonder enig bewijs weten we het toch zeker: die eerste zwemmers in de nog steenkoude Middellandse Zee, dat moeten wel Engelsen zijn! Tenslotte de laatste heraut van de aanstormende zomer: onze eerste barbecue van het jaar!
En op de camping worden we ondergestoven met stuifmeel van de dennenbomen; auto's, caravans, tafels, stoelen, wasgoed, barbecues en zonnende overwinteraars, alles wat buiten staat vergeeld.
Op zondag fietsen we naar Torreblanca, waar de voorbereidingen voor de heilige week vóór Pasen, de <>Semana Santa, in volle gang zijn. De in de processie rond te torsen heiligen zijn reeds op hun platformen geplaatst, langs de route hangen opbeurende spreuken en bijbelteksten te wachten op de goegemeente en in hun paasbest gestoken gelovigen zijn al warm aan het bidden voor de mis. Een vrachtwagen komt nog snel een extra doe-het-zelf altaar afleveren ter verhoging van de feestvreugde...


>Home>