wijzijnerwegvan
in week 03...

De camping organiseert verschillende activiteiten om ervoor te zorgen dat wij overwinteraars ons niet vervelen tijdens de lange winter. Er zijn yoga- en stretchlessen, elke vrijdag is het tapas-avond met zang en dans, wekelijks is er bingo (nee hoor, wij komen daar niet!) met als prijs een grote Iberische ham, en twee keer per week wordt een uurtje Spaanse les gegeven. En al hebben we alles bij elkaar toch al wel een jaar of anderhalf in allerlei Spaanstalige landen doorgebracht, Jan's kennis van deze taal is blijven steken bij 'goedemorgen', 'smakelijk eten' en 'bedankt'. Overigens al een woordenschat waarmee je een eind kunt komen. Mieke is wat verder gevorderd en heeft in het verleden verschillende cursussen doorgenomen, waardoor we geen enkele taalkundige confrontatie uit de weg hoeven te gaan. In ieder geval vinden we het een mooi initiatief en besluiten we om onze kennis van de Spaanse taal op te vijzelen. Gedaan met dat luie leventje in de zon, we worden weer student! De cursus wordt verzorgd door een Duitse die inmiddels al decennia in Spanje woont, en wordt gegeven in de Duitse taal. Ach, wij schrikken niet terug voor een dubbele vertaalslag!
Cabanes ligt een kilometer of 12 van Oropesa del Mar, richting binnenland en daarmee omhoog de bergen in. Dat is goed te merken; tijdens onze autorit erheen, daalt de temperatuur zeker vijf graden! Er is een kleine maar gezellige markt, overheerst door kooplieden van Arabische herkomst. Wat vooral opvalt is de spotgoedkope kleding; vele marktgangers zijn doende de ongeordende stapels te doorzoeken, en duiken een leuk jasje op voor 1, een spijkerbroek voor 2 of een fleecetrui voor 3 euro!
In Oropesa starten deze week de feesten van de heilige Antonius. Als we wat gaan winkelen, stuiten we toevallig op een optochtje van in klederdracht gestoken vrouwen die allen een bloeiende bremstruik aangelijnd achter zich aan slepen. Een orkestje bestaande uit fluitisten en trommelaars loopt voorop, en de stoet wordt gesloten door een stuk of 15 paardenkoetsen met één of meerdere bremtakken aangebonden. De groepen kuieren naar het Plaza Mayor, het centrale plein waar al het hout wordt verzameld en opgestapeld voor een fiks vreugdevuur. We informeren hier en daar bij de omstanders, maar niemand weet precies wanneer het vuur zal worden ontstoken. Wel worden we getrakteerd op muziek en dans!
Op zondag regent het; voor het eerst in een maand tijd kunnen we vandaag niet buiten lunchen. Maar ach, wij klagen niet. Morgen schijnt vast de zon weer!

>Home>