wijzijnerwegvan
in week 02...

Een gezellige start van het nieuwe jaar. Op maandag arriveren Huub, Marc, Linda en Jeroen in Marina d'Or om samen met ons zes dagen vakantie te vieren. Op loopafstand van onze camping hebben ze een fraai appartement gehuurd en ze blijken zowat de enige bewoners van het gigantische complex.
We volgen de vloedlijn over het strand naar Oropesa del Mar en na enig zoeken, strijken we neer op het terras van het treinstation; de enige uitspanning waar we in de zon kunnen zitten.
Op woensdag staan we belachelijk vroeg op om de trein te kunnen nemen naar Valencia. Door de coupéraampjes slaan we de zonsopkomst gade. Aangezien Linda enkele maanden in de stad heeft gewoond om Spaans te studeren hebben we onze eigen gids bij ons! We wandelen door de oude straatjes, bewonderen de kathedraal en de in art nouveau opgetrokken overdekte markt, bezetten op gezette tijden een terrasje, en volgen de Turia, een oude rivierbedding die omgetoverd is tot een maar liefst 11 kilometer lange parkgordel die zich rondom de oude stad vlijt. Aan het einde ervan vinden we de strak belijnde door Santiago Calatrava ontworpen Ciudad de las Artes y Ciencias, een schitterend staaltje moderne stedebouwkunst.
Op 5 januari wordt in Oropesa het driekoningenfeest gevierd met een optocht waarbij flink met snoepjes wordt gestrooid. De kinderen hebben hun verlanglijstjes al aan de driekoningen gestuurd en door de ouders wordt nu een kadootje aangeleverd dat via een geheimzinnig en voor ons onbegrijpelijk systeem wordt genummerd, een langdurig proces wat beter vooraf had kunnen plaatsvinden. Zo bedachten wij. Een uurtje later worden de geschenken door de drie koningen één voor één overhandigd, maar dan houden wij het maar voor gezien; een presentje voor ons zit er vast niet bij!
We eten wraps, churros, pasta, pizza en pannenkoeken, spelen yahtzee, triviant en pimpampet en drinken bier, wijn, whiskey, Malibu, Baileys, mojito of cocosrum. Het weer blijft gelukkig goed, al staat de laatste dag in het teken van de wind waardoor we onze strandbrunch naar het appartement moeten verplaatsen. Maar daar smaakt het even goed!
Op zaterdag vieren we Marc's verjaardag, en daarna reizen onze gasten weer richting Nederland, een autorit van 18 uur...

>Home>