wijzijnerwegvan
in week 50...

Sint Nicolaas is deze week jarig! Wij laten dat ultieme Nederlandse feest natuurlijk niet aan onze neus voorbijgaan, en vieren dat met pakjes en met de Belgische Sinterklaasfilm Zot van A.
Als de zonnigste plek van de camping vrijkomt, hoeven we niet lang te overleggen! Even alle breekbare spullen veilig stellen, de caravan aankoppelen en 200 meter verder slepen, en daar alles weer uitpakken en op zijn plek zetten. Alles bij elkaar ben je dan snel twee uurtjes verder maar dan zitten we ook op rozen én in de zon! En dat is toch één van de redenen waarom we hier zijn!
Intussen zijn we nog lang niet klaar met de geneugten van zee en strand en kunnen we geen genoeg krijgen van onze wandelingen langs de boulevard. Sitges heeft nog meer in zijn mars, maar het zeker voor een stadje als dit zeer prestigieuze museum voor schone kunsten Cau Ferrat, blijkt voor enkele jaren te zijn gesloten wegens renovatie. Gelukkig wordt dat deels goedgemaakt door de hoge standbeelddichtheid op straat. En dan is er ook nog museum Romàntic. Als we ons na enig zoeken bij de kassa van het museum vervoegen is het inmiddels 12:15. We krijgen het bijzonder on-Spaanse verzoek om over drie kwartier terug te komen voor de rondleiding. Houden ze hier dan geen siësta? Verder denkt de caissière dat de toegang vandaag gratis is, maar dat gaat ze nog navragen. Blijkbaar zijn wij de eerste bezoekers, vandaag... We gebruiken een vroege lunch aan het strand en vervoegen ons stipt om 13:00 weer bij het museum. Inderdaad hoeven we geen entreegelden te betalen - eerste woensdag van de maand - en we zijn de enige bezoekers. De rondleiding bestaat uit een man die ons begeleidt naar de eerste verdieping, in moeilijk verstaanbaar Engels uitlegt hoe het museum tot stand is gekomen, ons meedeelt dat ondanks de verbodsborden bij de kassa we gerust mogen fotograferen en verder een rustig bankje opzoekt en ons onze gang laat gaan. Dit gedeelte van het museum bestaat uit stijlkamers die weergeven hoe de gegoede burgerij in het begin van de 20e eeuw leefde. Muzikaal, zo concluderen we aan de hand van de hoeveelheid muziekinstrumenten.
Als we uitgekeken zijn, staat onze gids al klaar om ons voor te gaan naar de volgende etage. Hier bewonderen we honderden poppen uit de 18e en 19e eeuw gehuld in fraaie jurken, mantels en kapsels uit die tijd terwijl onze gids uit het raam blijft staren. Wat hem daar buiten zo biologeert, kunnen we ook na herhaalde blikken niet achterhalen.
Op donderdag komen Frieda en Emile in enen om de hoek gelopen. Drie jaar geleden ontmoetten we elkaar op weg naar Portugal. Ze hadden sindsdien onze website gevolgd en besloten ons weer eens op te zoeken in Sitges. Echt een leuke verrassing! We kletsen lekker bij, genieten een uitgebreide lunch in het zonnetje en doen ons tegoed aan écht Hollandse, oude kaas.


>Home>