wijzijnerwegvan
in week 44...

Het weer is wisselvallig, deze week; zon en regen, onweer en wind wisselen elkaar af, en even denken we nog dat de mistral weer terug is.
Op maandag komen Hans en Yvonne bij ons genieten van een Italiaanse maaltijd. We maken dagelijks een ommetje door de wijnvelden, en soms loopt dat letterlijk én figuurlijk uit de hand en zitten we opeens kilometers ver weg middenin de beboste heuvels...
Jan raakt een vulling van zijn kies kwijt en dus maken we een afspraak bij de tandarts. Het is dan altijd weer verbazingwekkend om op een redelijk grote tandartsenpraktijk te staan waar echt helemaal niemand ook maar een woordje Engels spreekt. Gelukkig is het euvel makkelijk te duiden en 20 minuten later en 40 euro armer staan we weer buiten de deur. Gelukkig legt de ingreep ons geen beperkingen op, want bij thuiskomst hebben Hans en Yvonne een smakelijke macaronisalade voor ons bereid; we hoeven enkel maar aan te schuiven.
Voor de derde maal gaan we op donderdag naar de markt in Nyons, ditmaal met Hans en Yvonne. Het leuke van deze afwisselende gezelschappen is dat je telkens met de ogen van een ander naar de tentoongestelde koopwaren kijkt, waardoor je steeds weer heel andere zaken opmerkt. In Nyons spant een in de streek wereldberoemde romaanse brug over de Eygues, een 43 meter brede en 18 meter hoge boog waar in de 14e eeuw bijna 70 jaar aan is gewerkt en in de pijler ervan, zo ontdekken we, huist een roedel honden; in het monument is gewoon een hondenverblijf ingericht!
Enkele weken eerder hoorden we enthousiaste verhalen over de markt in het honderd kilometer verderop gelegen Apt. Aangezien dit stadje zich ook mag beroepen op een leuke camping besluiten we gevieren om op vrijdag naar Apt te verhuizen. Wij trekken via de D4 recht de bergrug over tussen Carpentras en Apt. Dit levert fraaie vergezichten op, diepe kloven en hoge rotswanden - en gelukkig gedurende de 30 kilometer over de smalle bergweg met auto en caravan laveren treffen we geen enkele tegenligger! We arriveren heelhuids in Apt en zoeken een leuk plekje op deze camping, die al direct niet meer stuk kan, voor ons. Binnen de vijf minuten spotten we 5 poezen... Hans en Yvonne arriveren enkele uurtjes later en de volgende dag wandelen we gevieren over de markt van Apt. Was de markt in Nyons typisch regionaal, hier zien we opvallend veel Arabische kramen, kooplui en producten; ondanks de drukte is de sfeer relaxed. Sinds we de stelregel one in, one out hebben ingevoerd kunnen we onze kooplust echter goed in bedwang houden en zwichten we zelfs niet voor die fraaie Provençaalse theedoeken.
De wasmachine op de camping werkt zoals zo vaak op munten, die je bij de receptie kunt aanschaffen. De camping beschikt echter nog maar over twee van dergelijke munten. Één mag je er kopen, maar de tweede wordt angstvallig achtergehouden tot de eerste op kantoor is teruggekeerd. De receptioniste vertelt aan het begin van het seizoen met een honderdtal te zijn gestart...

>Home>