wijzijnerwegvan
in week 16...

Op onze zwerftochten door Europa, en voorheen door de hele wereld, hebben we nog nooit ergens willen vertrekken. Elk plekje heeft zijn charmes; de kunst van het reizen is niet eens om die te vinden, maar om ze te willen waarderen! De wereld is ons huis, en thuis is waar we op enig moment verblijven. Dat neemt niet weg dat er speciale plekjes zijn waar je wat meer thuis voelt. En als je net als wij decennialang op één plekje hebt gewoond dan is dat er eentje van. Je weet niet alleen meteen waar de supermarkt is, waar je het beste heen gaat om elektronica aan te schaffen, wat de leukste restaurantjes en kroegjes zijn, nee, je weet zelfs wie er in dát huis woont, wie in déze straat de honderdduizend won, waarom díé deur ooit is dichtgemetseld. Een feest van herkenning en bevestiging, dat we overigens zonder enige weemoed ook steeds weer achter ons laten... In ieder geval weten we hier wel de beste friettent van Nederland te vinden, en daar maken we weer eens dankbaar gebruik van!
In het Safaripark Beekse Bergen wordt dit weekend het jaarlijks terugkerende Animal Event gehouden, de grootste huisdierenmanifestatie van het land. Het evenemententerrein is onderverdeeld in drie locaties.
Op Catplaza wordt meteen duidelijk dat je katten geen kunstjes of trucjes kunt laten uitvoeren: via een boeiend raskattendefilé worden de speciale kenmerken van een tiental verschillende kattenrassen tegen het licht gehouden. Meest memorabel is het trotse antwoord van een exposant op de vraag van de presentatrice wat hij zo speciaal vindt aan zijn raskat: 'Alles!'. Tevreden blikt hij naar de kat, en voegt hier niets meer aan toe. Als illustratie van raseigenschappen kun je er niets mee maar wij, wij begrijpen die man precies!
Op Horseplanet draait alles om de edele viervoeter. Behalve demonstraties in paardrijden en springen zijn er amusante programmaonderdelen als Lol Met Je Knol of The Dancing Unicorn. En twee maal daags wordt een werkelijk spectaculaire roofvogelshow opgevoerd!
En als laatste natuurlijk Dogcity waar de speciale band tussen de hond en zijn baasje uitgebreid wordt toegelicht met demonstraties gehoorzaamheidstrainingen, politiehonden, het drijven van ganzen, dogfrisbee, clickertraining, treiball en nog veel meer onderhoudende kijkspektakels.
Daarnaast is nog een kleiner deel gewijd aan andere huisdieren, van papegaai via konijn en hamster naar leguaan. En natuurlijk laten de vele stands met diervoeding, tijdschriften en andere dierattributen niet na om het publiek te overladen met proefpakketjes, balpennen en tasjes.
Animal Event. Drie dagen lang genieten van dieren en de bijzondere band die ze kunnen hebben met mensen.

>Home>