wijzijnerwegvan
in week 11...

Het is nog steeds voorjaarsvakantie en de camping wordt bezocht door de eerste krokuskampeerders. Enkele gasten laven zich al aan het vroege lentezonnetje, maar wij vinden het vooralsnog te koud!
Vrienden Jill en Gerald komen samen met de kinderen een dagje op bezoek. We laten ons overdonderen door de hoogste waterval van Nederland (nou ja, overdonderen is misschien iets te hoog gegrepen als omschrijving voor dit kabbelende fenomeen) en varen met het pontje de IJssel over naar Deventer waar we de stad beslenteren door smalle straatjes en steegjes waar leuke en originele winkeltjes de aandacht vragen. Onze favoriet is Koning Willem I, een spelletjes- annex elpee- annex muziekparafernaliawinkel waar ze maar liefst 10 verschillende Mah Jong versies verkopen! Moe gelopen strijken we 's avonds neer op de Brink bij Ristorante Bella Roma waar we ons tegoed doen aan de heerlijke pizza's en waar aan de Italiaanse gastvrijheid vorm wordt gegeven door alle bezoekende dames een roos te schenken.
Enkele dagen later rijden we naar Ede wat voor ons als belangrijkste attractie heeft dat we er nog nooit eerder waren. En wat heeft Ede zoal om aan de bezoeker te ontvouwen? Welaan, de plaats komt twee keer voor in een album van Suske en Wiske, heeft de tweede grootste tv-studio van Europa en werd in 2010 tweede in de verkiezingen voor 'Groenste Stad van Nederland'. Is Ede dan tweederangs? Nee, natuurlijk niet! Wij zijn onder de indruk van de torenhoge Concordiamolen die pal in het centrum staat. In 2007 werd de molen met bijna 5 meter verhoogd om er voor te zorgen dat hij ondanks de rondom gebouwde appartementencomplexen toch wind kan blijven vangen. En op het Museumplein (het museum is het vroegere station dus je vraagt je af hoe dat plein genoemd werd toen het museum nog station was) zijn de terrassen uitnodigend en druk bezocht, zo vroeg al in het voorjaar! En o ja, Ede rijmt op tweede.

>Home>