wijzijnerwegvan
in week 06...

Dinsdagavond trekt een ijzelbui over de camping en de rest van Nederland en is het zelfs op het grasveld voor de caravan enkele uurtjes spekglad!
Halverwege de week horen we van Huub dat ook hij is uitgegleden, en een dag later meldt hij dat zijn been is gebroken! Kijk, dat is nog eens solidair! Kunnen we krukverhalen uitwisselen...
Zutphen is één van de weinige steden van enige omvang in Nederland waar géén snelweg langsloopt. Wat ze wel hebben is de Librije, een goed bewaard gebleven 16e eeuwse bibliotheek die onderdeel is van de Sint Walburgiskerk. Wij hadden al eerder van deze leesruimte gehoord - het is één van de oudste in Europa - en wij wilden de zaal graag eens in ogenschouw nemen. Helaas blijkt zowel bibliotheek als kerk de hele winter gesloten (lees: dicht) te zijn, met uitzondering van de kerkdiensten! Nou moe! Heb je als stad een uitgelezen trekpleister, iets speciaal ende bijzonders - wij zijn tijdens al onze culturele omzwervingen nooit eerder een 16-eeuwse bieb tegengekomen - en wat doe je ermee? Je gooit de boel de hele winter dicht! Foeter ende gesakker!
Eerder op de dag hebben we een wandelroute door het stadje bekeken en die proberen we met wisselend succes te volgen. Zutphen was één van de Hanzesteden langs de IJssel en we zien wat restanten van de stadsmuren, enkele aardige hofjes en torens en een heleboel fraai gerestaureerde trapgevels.
Tegen zevenen zijn we weer in Beekbergen en, voor het eerst in 10 weken - terwijl we nota bene in Nederland zijn, eten we een patatje mét!
En als we terugrijden naar de camping ontdekken we enkele honderden meters voor de ingang weer een ree. We stoppen er pal naast en bijna een minuut kijken we elkaar recht in de ogen. Dan breekt de betovering en zien we als laatste een witte staart in de schemerige bossen verdwijnen.

>Home>