wijzijnerwegvan
in week 50...

De weersvoorspellingen beloven weinig goeds; het gaat nog kouder worden. Binnenshuis zal het ons niet gaan deren. We smaken nu de genoegens van onze wintercaravan; volgens de fabriek blijft die tot ruim -45 graden comfortabel. Dat moet toch wel gaan lukken, in Nederland!
Het is Sinterklaas maar het ongeval van Jan indachtig ontraden we de goed heilig man om bij ons op het dak te klauteren. In plaats daarvan verstrooien we ons met een leuke Sinterklaasfilm!
Terwijl Jan alweer de derde week instrompelt besluiten we dat we meer rekwisieten nodig hebben en bestellen een paar elleboogkrukken, die de volgende dag op de camping worden afgeleverd. Hiermee toegerust is de actieradius van Jan dusdanig toegenomen, dat we een bezoekje kunnen gaan brengen aan de Kerstman.
We laten ons busje met een tractor uit het ijsspoor trekken en zetten koers naar Hoenderloo. Het blijkt een bezadigd dorpje, met een supermarkt, enkele kroegjes en een bakkertje. De festiviteiten vinden vóór het dorpshuis plaats met een heuse fanfare die kerstmuziek ten gehore brengt en in de coulissen staat een letterlijk goedgemutst koor in gereedheid, klaar om ons uit rode tekstboekjes te gaan toezingen. Hier blijven wij echter niet op wachten; terwijl een veel te jonge en, nog onwezenlijker, veel te magere Kerstman zich warmt aan de gloed van de vuurkorf werpen we een korte blik op de handvol marktkramen en besluiten we dat de ware Kerstgeest bij ons nog slechts rudimentair aanwezig is, zo vroeg in december. Nog maar even wachten met de eerste kerstfilm!

>Home>