wijzijnerwegvan
in week 47...

Het is merkwaardig dat in al die campinggidsen barstensvol adressen en informatie altijd enkel maar de hoogseizoenprijs wordt vermeld! Slechts één positieve uitzondering kennen we: de Roteiro Campismo van Portugal geeft per camping uitgebreide prijstabellen. Terwijl de prijzen in het laagseizoen toch fors kunnen afwijken! Sommige campings stunten van €15,00 naar €14,50, anderen gaan van €42,95 naar €8,95. En de enige manier om uit te vinden wat een camping 'doet' met zijn prijs, is de website nakijken. Waar we dus urenlang zoet mee zijn.
We leggen nog een laatste bezoekje af in Westkapelle en verleggen op dinsdag onze uitvalsbasis naar Beekbergen. De zon schijnt als we vertrekken uit Zoutelande maar net voor de Vlaketunnel trekt de wereld dicht: de volgende 200 kilometers gaan we volledig de mist in. Beneveld leggen we aan bij ons caravancentrum voor enkele onderdelen die we willen vernieuwen, en net voor donker arriveren we op onze bestemming, fraai gelegen in de Veluwse bossen.
De volgende dagen exploreren we onze nieuwe contreien en struinen urenlang door het Lierderbos en het Spelderholt. Kwamen we in 't Gooi tientallen mensen tegen in bos en heide, de Veluwe blijkt verlaten: geen wandelaars, geen honden, geen trimmers en één mountainbiker is de totaalscore van twee dagen boswandelen! En ook: geen konijn, geen hert of ree, geen wild zwijn...
In Beekbergen treffen we een heleboel curieuze figuren aan! Een winkel vol! Met, zo blijkt na nader onderzoek, tweedehands etalagepoppen!

>Home>