wijzijnerwegvan
in week 44...

We herverkennen Brielle samen met Huub en strijken daarna cultureel verzadigd neer bij De Hoofdwacht. Vanaf dit militaire bolwerk werden in de 19e eeuw de wachtdiensten geregeld; nu kunnen we er terecht voor warme chocolademelk en een appelpunt.
Op dinsdag trekken we de caravan uit de Zuid-Hollandse klei terzijde gestaan door 4 stratenmakers en een tractor en rijden we via indrukwekkende onderdelen van de Deltawerken naar Zoutelande, waar we als variatie met ons busje vastraken in de Zeeuwse klei. Dit keer worden we ontzet door de toeschietende boerin met behulp van een boodschappenautootje. Verschil moet er wezen!
's Ochtends vroeg worden er twee kakelverse eitjes voor ons klaargezet - helaas weten ook de alom aanwezige vogels hier raad mee; of nu meeuwen, eksters of kraaien schuldig zijn, alles wat wij aantreffen is de lege dop! Kiekendieven zijn het!
Als we ons over de boulevard naar het strand van Zoutelande begeven, worden we geroepen - zus Jacqueline en zwager Tinus hadden zin in een dagje zee en rijden ons toevallig op straat voorbij! Dat is nog eens een leuke verrassing. We vlijen ons gevieren neer op het terras van een strandpaviljoen en gaan later in de avond samen een hapje eten in Westkapelle, waarna zij zich weer opmaken voor de lange thuisrit.
Het is Halloween en precies om vijf voor twaalf valt bij ons de stroom uit! Geestig, joh! Na even verwachtingsvol naar de deur te hebben gekeken (elk ogenblik kon zich het eerste spook aandienen) gaan we toch maar buiten kijken. Daar is alles pikkedonker; enkel in de stacaravan naast ons brandt nog licht. Ondanks het late (spook)uur kloppen we toch even aan om stroom te lenen: het is precies middernacht... Het licht blijkt verspreid door kaarsen - ook bij Brigitte en Lise, onze buren, heeft de elektriciteit de geest gegeven. Maar ze hebben al gebeld met boerin Marianne, die gaat actie ondernemen. En intussen moeten we maar binnen komen en gezellig een kopje koffie drinken! Dat gebeurt ons niet vaak, dat we om middernacht spontaan uitgenodigd worden bij geheel onbekende mensen. Het wordt in ieder geval verrassend gezellig. Leuk, bezoek om 12 uur 's nachts, zo horen we. Gaan we vaker doen!
En natuurlijk leggen we heel wat kilometers af wandelend over de stranden en genietend van het eindeloze spel van zee, zand, en wind opgeluisterd met honden, paarden, mensen, boten, zeemeeuwen en ander toebehoren.

>Home>