wijzijnerwegvan
in week 43...

Op maandag willen we doorreizen naar Castricum, maar tot onze verbazing blijkt de camping in deze tijd van het jaar vol! Oudergewoonte wenden we zuidwaarts, naar Zeeland, maar we stranden in de verkeersdrukte rondom Den Haag en Rotterdam. Westwaarts dan maar, en uiteindelijk strijken we neer in het oude vestingstadje Brielle. Waar we ons meteen vastrijden in de Zuid-Hollandse klei; met behulp van enkele medekampeerders lukt het om de caravan in de stromende regen op zijn plaats te manoeuvreren.
Daags erna verkennen we de straten en kades van Brielle, aanschouwen we de oude gevels, de Catharijnekerk en het Zeemansasyl, en worden herinnerd aan de Tachtigjarige Oorlog, Willem van Oranje, de watergeuzen en de hertog van Alva ...
De bolwerken die Brielle vandaag de dag omringen, zijn van latere datum en stralen een haast idyllische charme uit die je de achterliggende functie van al dat groen haast doet vergeten.
We bezoeken het oude centrum van Hellevoetsluis (wat een rare naam voor een stadje, trouwens) en terwijl de hele middag de regen in monotone regelmaat op ons neerdaalt, raken we onder de bekoring van de gekleurde houten huizen langs het Groote Dok - eindelijk weer eens een stadsvernieuwing die ook als verfraaiing hoog scoort! Op zondag komt Huub een nachtje logeren en bezoeken we de Maasvlakte 2 bij Rotterdam; behalve een goed opgezet bezoekerscentrum met tal van wetenswaardigheden gehuld in interessante presentaties en tableaus, zien we ook de volledig geautomatiseerde containerhaven en ontdekken we mensen met een voor ons nieuwe hobby: de hele dag kijken naar alle schepen die de haven van Rotterdam aandoen. Rotterdam leeft, dat wordt wel duidelijk!

>Home>