wijzijnerwegvan
in week 42...

Op maandag arriveren er nieuwe gasten met een gloednieuwe caravan, die niet nalaten om indruk op ons te maken - en op hun glanzende toercaravan. Na een echte en zes bijna-aanrijdingen staat hun onderkomen uiteindelijk, gemarkeerd met enkele splinternieuwe deuken en krassen, op zijn plek. Nieuw, zo denken wij, zal deze caravan niet lang blijven!
De Gooise Beukenroute is een 12 kilometer lange wandeling in de omgeving van Huizen die niet alleen langs fraaie beukenlaantjes voert, zoals de naam reeds impliceert, maar ook, zo merken we, langs de nodige kastanjebomen. En die leveren omstreeks deze tijd een rijke oogst! En de paddestoelen, die de afgelopen weken het bosbeeld bepaalden, zijn al bijna verdwenen.
Met enige regelmaat bezoeken we de fraaie nieuwe bibliotheek van Huizen. We bladeren door wat tijdschriften, lezen een krant, raken vertrouwd met allerlei nieuwe boeken van voor ons nieuwe schrijvers en spelen een spelletje op de tafelcomputer. Nee, geen computer die op tafel staat maar een in een speeltafel geïntegreerde monitor. Cool!
Het startpunt van de 6-bergjes route blijkt zich op onze camping te bevinden! En zoals de naam al doet vermoeden leidt die ons langs de Woensberg, Tafelberg, Trapjesberg, Sijsjesberg, Eukenberg en Aalberg. Al is berg wel een genereuze term voor de zandhopen, gedeeltelijk opgeworpen als werkvoorziening tijdens de jaren-30-crisis, die we tijdens de wandeling passeren. Hoogtepunt van deze wandeling, zowel letterlijk als figuurlijk, is dan ook geen bergje, maar de tot restaurant omgebouwde kalkovens, waar vroeger kalk werd geproduceerd uit schelpen en nu mosselen worden geserveerd, ook uit schelpen. Vlakbij bewonderen we het Nautisch Kwartier, de nieuwe, in oude stijl aangelegde haven van Huizen.

>Home>