wijzijnerwegvan
in week 41...

Het lijkt deze week weer te gaan zomeren en we kunnen zelfs weer buiten lunchen!
De wandeling Tussen twee dorpen loopt tussen Laren en Blaricum. En echt, meestal weten wij uit de soms toch wel summiere beschrijvingen van dergelijke uitgezette wandeltochten de correcte route te determineren, maar om een of andere reden gaat het deze keer niet op. De eerste 500 meter lopen we al drie keer verkeerd, ergens halverwege de wandeling raken we wederom het spoor zoek en de weg kwijt en het in de beschrijving aangekondigde hoogtepunt in de vorm van een heemkundige tuin bleek voor ons onvindbaar. Wel kunnen we melden dat het gebied tussen Laren en Blaricum (met uitzondering van de mysterieuze tuin) voor ons geen geheimen meer kent!
Het hele weekend staat Huizen in het teken van de Atelierroute; een 44-tal kunstenaars stelt hun atelier die dagen open voor het publiek. Dat is natuurlijk veel te veel om in twee dagen af te kunnen werken dus maken we ieder afzonderlijk een selectie, die in ieder geval qua top twee helemaal overeen blijkt te komen. Ook nadat we hun ateliers hebben bezocht en hebben gesproken met de kunstenaars blijven we onder de indruk van de krachtige en kleurrijke experimenten van Simone Stawicki en bewonderen we de lijnvoering en de vervreemdende effecten van de bronzen van Dominique Prins. Verder worden we aangenaam getroffen door de abstracte en haast hemelse taferelen van Ivan Mijatovic, waarmee onze top drie van Huizense kunstenaars wordt gevormd door een Poolse, een Française en een Bosniër. Tja. We voegen daaraan nog toe Laura Wijsman en Marian Mutsaers, die ons verrassen met de kwaliteit en intensiteit van hun werk. Meer zien? Google ze!
Wij beleven de bezoeken als een enorm verrijkende ervaring (ook met een korte ei!) en beloven bij deze dat we nooit meer bij het aanschaffen van kunst eerst zullen kijken of de kleuren wel bij het bankstel passen. Foei, Nederlandse kunstkopers! Kunst is voor de eeuwigheid, een bankstel is voor de poes.

>Home>