wijzijnerwegvan
in week 40...

September maakt alweer plaats voor oktober, deze week, en voorzichtig voelen we de eerste voorboden van de komende winter. Maar al worden de pijpen en de mouwen lang, de gezichten gelukkig niet!
In de houtsingel achter onze caravan zien we af en toe een eekhoorntje. De rode schicht is echter te snel voor ons fototoestel, en we slagen er ook niet in te achterhalen waar hij precies woont.
In de bibliotheek van Huizen kunnen we, tegen een kleine vergoeding, internetten. Echter, het gebruik van een USB-stick behoort niet tot de mogelijkheden. Totdat een vriendelijke medewerker ons even achter de balie en zijn eigen PC laat, zodat we toch nog een aantal brieven kunnen versturen. Nauwelijks hebben we zijn werkplek en computer in gebruik genomen of er komt al een klant op ons af gestevend met 'mag ik even iets vragen'. Gelukkig schiet de echte bibliothecaris ons te hulp; voor je er erg in hebt, ben je weer aan het werk!
Ook deze week zwerven we door het Spanderswoud op zoek naar paddestoelen, samen met Frans en Nel. We vinden weer fraaie exemplaren! En aansluitend stappen we over het vlonderpad van natuurgebied De Zanderij en sluiten ons aan bij de konijnen, hazen, egels en veldmuizen als we gebruik maken van een wildbrug om een snelweg over te steken.
Op zaterdag vertrekken onze vrienden welgemoed naar het zuiden, om de winter uit te zitten aan de Portugese stranden. En stranden, dat doen ze. Maar dan in België! Ze staan er met panne tot na het weekeinde, melden ze per sms.
En op de camping worden alle overwinterende caravans als ware het kadoootjes zorgvuldig in zeildoek ingepakt, slechts de kleurige strik ontbreekt, en met een tractor weggesleept naar een achteraf gelegen terrein. En nu maar weer wachten op de zomer.

>Home>