wijzijnerwegvan
in week 39...

De week beginnen we met een verhuizing; we laten onze supercamping achter ons en reizen naar het Gooi. Even komen we in de verleiding om mee te doen met iedereen hier; nee, we hebben het nu niet over de Gooise matras waar we geen veertje van hebben gezien, maar we overwegen een rieten dak op de caravan. Tenslotte wil je graag assimileren, en riet, dat is bon ton hier in Blaricum!
We bezoeken de plaatselijke markt en ook die is van een ander kaliber dan je normaliter ziet. Geen kleine kraampjes, maar riant opgetrokken inloopkramen met een keur aan frisse groenten, Hollands en exotisch fruit en nootjes te kust en te keur.
We bezoeken vrienden Frans en Nel die hier resideren op een afgelegen plekje in de bossen, werkelijk een fraai stukje Nederland; op loopafstand grazen de Schotse Hooglanders over de paarse heide.
Terwijl we door het bos op weg gaan naar de plaatselijke supermarkt (AH, wat dacht je anders!) ontdekken we werkelijk een juweeltje van een kerkhof. Hier, verscholen in het lommer, treffen de levenden de doden, dat is duidelijk. Graven met een knus zitje, met speelgoed, met een leeslampje, gedichten, kunstig gerangschikte eikels, windorgels, mobielen werkelijk voor ieder wat wils. En als we enkele uurtjes later in de invallende avond er nog eens langskomen worden de graven feeëriek verlicht met lampjes, kaarsjes, fakkels en andere sfeermakers.
We slechten de verdedigingswerken van Naarden Vesting en lopen triomfantelijk over de waterwerken. Hier beheert Jan des Bouvrie een meubelzaakje, hier zwaait Paul Fagel de pollepel in het lokale eettentje. In vallende duisternis en dito regen lopen we door de Marktstraat en langs de fraaie geveltjes.
Met maar liefst twee natuurvorsers excurseren we een middagje in Bussum, op zoek naar paddenstoelen die in het Spanderswoud bij bosjes voorkomen. We zien vele fraaie exemplaren uit de bosbodem oprijzen, en weten nu van de hoed en de rand!
Op zondag doen we wat alle BN'ers doen - we bezoeken Laren, fashion city van het Gooi! Toch kunnen we ons niet aan de indruk onttrekken dat het merendeel van de flanerende medelanders niets te maken heeft met radio, TV of film maar gewoon op zondag hier komt VIP-spotten! In ieder geval bespeuren wij er geen enkele, al sluipt bij ons wel een zekere onzekerheid in deze observatie. Want de BN'ers.... kennen wij die eigenlijk nog wel?!?

>Home>