wijzijnerwegvan
in week 36...

Al wandelend door het monumentale centrum van Sainte Ménehould ontdekken we dat op deze plaats Lodewijk XVI, op de vlucht voor de revolutie, werd herkend en een dorpje verderop werd aangehouden. Wat voor hem uiteindelijk toch wel een halszaak werd...
We rijden verder naar het noorden, passeren België en slaan onze tenten op in Nederland! Voor ons een wel heel ongewone tijd van het jaar om hier te zijn. Anders dan we gewend zijn is het dan ook warm en zonnig zomerweer, deze week! En ditmaal geen garages, dokters, tandartsen, belastingdiensten en andere handenbinders om ons mee bezig te houden!
Het weekeinde brengen we door in Westkapelle, een dorp waar we van oudsher een speciale band mee hebben. In het Polderhuismuseum opent een voor ons wel heel bijzondere expositie: Een korte droom, een overzichttentoonstelling van het werk van Piet Kooijman, een in 1984 op 26-jarige leeftijd gestorven vriend van ons. Voor ons een met emotie geladen gelegenheid. De expositie omvat ook enkele werken die wijzelf in bruikleen hebben gegeven. Gelukkig zijn ook enkele andere oude vrienden van Piet aanwezig en daarmee staat het hele weekeinde in het teken van onze herinneringen. Terwijl het bier als vanouds stroomt uit de tappen van het Kasteel van Batavia, onze oude stamkroeg, en de caféklassieker Roll Over Lay Down van Status Quo uit de luidsprekers knalt zijn we weer even jong en heel dicht bij Piet.

Bij hoge uitzondering een link. En voor de liefhebbers: haast je! De tentoonstelling is nog geopend tot en met 7 november.

>Home>