wijzijnerwegvan
in week 35...

Tot onze verbazing horen we de dorpsbakker vertellen dat hij geen ijsjes meer verkoopt! Als ook één van de toiletgebouwen op de camping wordt afgesloten is de boodschap duidelijk: de zomer ligt al achter ons! Alsof de zon wil bewijzen dat het wat hem aangaat beslist nog niet is afgelopen, wordt het vervolgens enkele dagen snikheet.
Wat nog altijd beter is dan regen, zo houden we ons voor, terwijl we in de verzengende hitte onze voortent schoonmaken, afbreken en opruimen.
En na precies zeven weken nemen we afscheid van Taninges. Een leuk dorpje gelegen in een fraaie omgeving waar we een mooie, zonnige zomer hebben doorgebracht. We hopen dat het nog eens gaat lukken, de restauratie van de kerk. En we zijn benieuwd of het juist geopende lingeriewinkeltje wel voldoende klanten zal trekken - wie weet hadden ze beter videotheek kunnen blijven. En we wensen de hoogzwangere vrouw van de campingbeheerder het allerbeste. Adieu. On y va!
Anders dan in andere jaren trekken we ditmaal noordwaarts, naar Nederland. Op weg naar Een Korte Droom.
We leggen aan in Chalon sur Saône, een trip van 230 kilometer waar we 6 uur over rijden! Onderweg worden we overvallen door een regenstortvloed; de meeste auto's gaan even naar de kant om het ergste noodweer te laten passeren. Wij rijden echter behoedzaam door over de ondergelopen straten.
Chalon sur Saône blijkt een gezellig markstadje, als we het op zaterdag gaan zien. Het is druk op de terrassen van het mooie Place Saint Vincent, en, een uitzondering op Franse pleinen, de enige auto die we zien is een klassieker die in gebruik is als trouwauto, zo concluderen wij uit de versiering en de aanwezige bruid. Aan de oevers van de Saône kijken we naar de voorbijvarende hotelboten en op de brede riviertrap gezeten staren we een wijle naar het voorbijstromende water.
De volgende dag trekken we alweer verder, naar Sainte Ménehould, vlakbij Reims. Hier vinden we de campingpoort resoluut afgesloten, op een klein kiertje na. De beheerder komt aangelopen om ons binnen te laten, en verklaart deze onwelkome constructie met de opmerking dat anders de zigeuners de camping op kunnen komen. En die hebben, zo verklaart hij, een aparte kampeerplek binnen deze gemeente. Waar hij ook de beheerder van is. Wij hebben inmiddels een lange kampeerervaring, maar dit hebben we niet eerder meegemaakt!

>Home>