wijzijnerwegvan
in week 34...

Deze week zijn we er precies zes jaren weg van, en dat vieren we met een klein feestje!
Onze meer dan loyale desktop bewijst opnieuw dat alles eindig is en weigert op te starten. Hij geeft een interne stapelfout en we vrezen het ergste. Na een avond geduldig alle contacten nalopen en een goed gesprek slagen we er in om via een boot-cd de harde schijf te controleren, en daarna werkt alles weer!
De steegjes van de Vieux Bourg worden door ons doorlopen en omdat Taninges tegen een berghelling is gebouwd zijn de tuintjes schaars en van postzegelformaat en dan wordt men noodgedwongen vindingrijk in het opslaan van bij een verbouwing overgebleven timmerhout, tegels, bakstenen en andere tuinvervuilers: er wordt een houtrek boven de voordeur getimmerd of een venster weggestapeld met oude vloertegels.
We bezoeken het Espace Jacquem'Arts waar de Expo 1860 ... et la Savoie devint FranÁaise ons alles wil vertellen over de opname van het Savooise koninkrijk in de Franse Republiek, 150 jaar geleden. Jammer genoeg zijn alle teksten in het Frans, wat toch een hindernis creŽert waar we ditmaal geen zin in hebben; derhalve weten we nu niet alles wat er te weten valt over deze assimilatie. Zullen we ooit spijt krijgen van deze gemiste kans?
SamoŽns is een klein dorpje in het dal van de Giffre waar we onverwachts de fraai tegen de bergwand aangelegde botanische alpine tuin La Jaˇsinia aantreffen. Een ommetje door dit arboretum voert ons via een steil opklimmend pad langs de kapel Notre Dame de la Compassion naar het, slechts letterlijke, hoogtepunt - een soort rotonde op de bergtop, schaars beplant met gras en enkele bankjes vanwaar een bovenaanzicht van SamoŽns valt waar te nemen.

>Home>