wijzijnerwegvan
in week 31...

Om ons heen wordt 's winters wintersport bedreven! Als we daaraan twijfelen hoeven we enkel naar de massaal aanwezige skiliften te kijken die rechte lijnen trekken over de chaotisch begroeide berghellingen. Sommige liften worden ook in de zomer gebruikt, voor fraaie vergezichten en voor mountainbikers die de afdaling prefereren boven een vermoeiende klim.
Ook Ria en Jan strijken met hun caravan een weekje op onze camping neer. Met z'n vijven vermaken we ons onder het genot van een aperitief en eindeloze diners in de warme, lome en lange zomeravonden.
We beklimmen de Col de la Colombière met de auto. Boven aangekomen ontdekken we dat we niet als enige op dat idee zijn gekomen - het is er razend druk en een vrije parkeerplek valt nergens meer te bespeuren. We rijden verder naar Le Grand-Bornand waar we een fantastische, welhaast surrealistische draaimolen aantreffen. Op de Col des Aravis is gelukkig nog wel een plaatsje voor de auto te vinden en kunnen we even de benen strekken.
Op vrijdag bezoeken we Chamonix waar we onder de indruk van de ongenaakbare toppen van de Mont Blanc met de tandradbaan en de télécabine de Zee van IJs en de IJsgrot van Montenvers bezoeken.
Zaterdagochtend keert Huub weer huiswaarts, toegerust, hopen we, met een hoop vitamine V.
Er wordt een Brocante gehouden in het dorp en we dwalen langs de kramen en proberen van de aangeboden artikelen de vroegere functie te bepalen, wat niet altijd simpel blijkt.
De volgende dag hebben we daar echter geen enkel probleem mee: het is Jacquemarde in het dorp, een rally met automobielen van vóór 1980 en we worden de veranderingen gewaar die zich de afgelopen 30 jaar in autodesign hebben voltrokken.

>Home>