wijzijnerwegvan
in week 30...

Samen met Huub genieten we deze week van warm en droog zomerweer!
In Genève blijkt het in ieder geval goed toeven, maar wat wil je, met zo'n meer voor de deur! En met deze hitte is het geen uitdaging om onder de 140 meter hoge Waterstraal door te lopen - de hoogste fontein van Europa! Er hangt steeds een slordige 2.000 liter water in de lucht! Een stad ter grootte van Groningen met de internationale allure van Parijs. Stad van de reformatie en tegenwoordig natuurlijk de stad van de Verenigde Naties. En een klein plakkaat aan de waterkant herinnert ons eraan dat hier Sissi werd vermoord... Verder valt op dat enkel buitenlanders de naam Meer van Genève hanteren - zowel Zwitsers als Fransen spreken over het Meer van Léman.
Het dorpje Flaine zal 's winters wel een bruisend skistadje zijn, maar ligt er 's zomers verlaten bij. Wel wordt het hoog in de bergen aangelegde golfterrein druk bezocht; daar kun je nog eens een balletje de berg afzwiepen... We dalen af naar het Lac de Flaine, een mooi bergmeertje wat we bereiken na enig klauterwerk.
Op zondag rijden we naar Annecy, samen, zo blijkt, met tienduizenden andere toeristen. Het is druk langs het meer en ook in het kleine historische centrum kun je over de hoofden lopen. Terwijl de terrassen en souvenirwinkels overvol zijn, liggen de kerken er verlaten bij. En ook op de fraai aangelegde promenade langs de oevers van de in beton ingepakte rivier is het rustig. We wandelen naar de Basiliek van de Visitatie, een bedevaartskerk met een klooster ernaast met een druk bezocht winkeltje vol religieuze memorabilia. Het door ons verwachte fraaie uitzicht over het Meer van Annecy wordt door de tuinmuren van het klooster effectief geblokkeerd.

>Home>