wijzijnerwegvan
in week 29...

De campingbeheerder verschijnt deur voor deur om eenieder te waarschuwen voor een naderende storm. Om de boodschap te benadrukken is hij getooid in een regenjas, een zuidwester, een paraplu en draagt zijn wellies. En het rommelt, zo tussen de bergen, als donkere luchten de hemel verduisteren. We zetten nog wat extra haringen en besluiten om de barbecue maar een dagje uit te stellen. Terwijl bliksemflitsen de duisternis verjagen eten we pannenkoeken met appel.
De Tour de France snelt door het dorp. Dagen ervoor ziet het op alle bergwegen al zwart van de racefietsers die ook eens een colletje willen slechten. Sommige lossen het op, door de auto 100 meter onder de top te parkeren... Ach, op de foto zie je dat toch niet!
GedrieŽn genieten we van de alpiene ambiance. We rijden naar Les Gorges du Pont du Diablo, de Ravijnen van de Duivelsbrug, waar een enorm stuk steen over een kloof is gevallen waarna het door de toenmalige bewoners als brug werd gebruikt. Nu zijn in de kloof looppaden en -bruggen aangelegd waarover we de magnifieke natuur kunnen bewonderen.
We bezoeken het Franse waterstadje …vian les Bains, waar we van Le Cachat, de bron zelf, het water natuurlijk willen proeven. Hiertoe moeten we aansluiten bij de grootverbruikers die met de auto en helemaal voor niets tientallen liters …vian bronwater komen tappen. Een lange rij. Eau, eau. Gelukkig mogen we even voordringen en tappen onze eigenste hele halve liter!
We trekken de bergen in en vinden de ruige natuur in het komdal van Sixt Fer ŗ Cheval. In dit fraaie hoefijzerdal speuren we urenlang naar de bergmarmotten, maar ondanks intensieve onderzoeken vinden we geen enkel alpenknaagdier. Bestaan ze echt? En zitten ze hier wel?

>Home>