wijzijnerwegvan
in week 28...

Langzaam maar zeker verandert de samenstelling van onze kampeergenoten. Zagen we vorige week nog voornamelijk oudere stellen, deze week vliegt de leeftijd drastisch omlaag en verschijnen de eerste gezinnen. Was het vorige week caravan en camper wat de klok sloeg, deze week duiken er tenten en vouwwagens op. Waren het vorige week overwegend Nederlanders, nu treffen we vooral Fransen aan. De vakantiedrukte arriveert!
Tijd voor ons om te vertrekken. We rijden naar Taninges, in de Franse Alpen, waar we de zomer door willen brengen. Door de slingerende binnen- en bergweggetjes rijden we bijna zeven uur over de driehonderd kilometers, maar dat mag de pret niet drukken. De volgende dag zetten we de voortent op, voor de 41e keer. En laat daarna de zon maar komen...
Bij een bezoek aan het toeristenbureau in het dorp ontdekken we dat er een muziekfestival gaande is in het 10 kilometer verderop gelegen Cluses: Musiques en Stock. Met optredens van Arno en Woven Hand! Laat laatstgenoemde nou al even op het verlanglijstje staan! Gelukkig lezen we het affiche net op tijd. Diezelfde avond staan we vooraan in de menigte weer eens te genieten van een concert. Enfant terrible, Arno, is nu echt kind af, maar als vanouds een podiumbeest! En de bezwerende muziek van Woven Hand toont duidelijk hun Indiaanse roots als David Eugene Edwards laat zien dat je helemaal niet van je kruk hoeft te komen om te swingen!
Zondag komt Huub over uit Nederland om de zomervakantie met ons door te brengen. En 's avonds speelt Nederland de finale van het WK voetbal tegen Spanje. Op de camping is een TV-zaaltje waar we samen met de medelanders (op de camping valt geen Spanjaard te bespeuren) getuige zijn van de grote ontluistering.

>Home>