wijzijnerwegvan
in week 27...

Een passerend stel heeft veel belangstelling voor onze caravan en spreekt ons aan. Ze blijken zelf ook de trotse bezitters van een Polar te zijn, de eerste Nederlanders die we de afgelopen jaren tegenkomen! Als we de gepubliceerde verkoopcijfers kunnen geloven moeten er toch nog meer rondrijden...
Nederland moet vanavond voetballen en tijdens de wedstrijd kun je een kanon op de camping afschieten! Door het gejuich dat af en toe over het terrein schalt concluderen we winst voor Nederland. Hoera.
Bijna dagelijks zien we een mevrouw getooid in een kleurige jurk met vest op besokte voeten gestoken in sandalen gewapend met een verzameling plastic zakken alle vuilcontainers van de camping napluizen. Wat ze precies zoekt weten we niet maar veel zal ze op deze doorgangscamping niet vinden, vrezen we.
De receptie van de camping is dagelijks van 16:00 tot 22:00 bezet door een wel zeer vriendelijke Fransman die vloeiend zijn talen spreekt (inclusief een aardig mondje Nederlands!) en die de enige medewerker van de camping lijkt te zijn. Er staat te lezen dat de gasten die vóór vieren arriveren zelf een plekje mogen uitzoeken, wat eenieder dan ook doet. De geheime toiletcode is natuurlijk niet op het bordje vermeld; we zien elke middag weer min of meer wanhopige kampeerders woest aan de toiletdeur rukken! Tot wij over ons hart strijken en fluisterend het geheim met ze delen... als ze aardig zijn!
Komend vanaf de camping staan we zowat direct in het stadscentrum. We verkennen straten en steegjes en bekijken gevels, beelden, plakkaten en winkeletalages. En op zondag - wanneer anders - bezoeken we de kathedraal waarvan we vooral de ingang imposant vinden - vast te wijten aan het feit dat we nu eens niet via een of ander flutportaaltje naar binnen moeten maar dat de grote kerkdeuren wagenwijd openstaan.

>Home>