wijzijnerwegvan
in week 26...

Waar eens de legioenen marcheerden om de Romeinse beschaving te beschermen en te verspreiden lopen vandaag twee Hollandse wandelaars onder de hete junizon over de heuvels van de Champagne naar Sainte Vaubourg. We volgen La Voie Romaine en veel is er niet meer te zien van wat eens een levensader van een wereldrijk was. Van heerbaan naar karrenspoor in 2000 jaren.
Op dinsdag trekken we verder zuidwaarts; we leggen aan in Langres, waar binnen de eeuwenoude stadsmuren plaats is gemaakt voor een camping! En voelen we ons veilig, achter die metersdikke muren? We horen dat er de afgelopen dagen twee notebooks zijn gestolen, en dat bij twee oudere dames 's nachts in de caravan is ingebroken... De camping heeft geen nachtwaker en doet ook nog dienst als openbaar park. De sanitaire voorzieningen zijn uitgerust met een cijferslot om te voorkomen dat de over het terrein trekkende busladingen dagjesmensen plus gids hier vast gebruik van gaan maken. En drie maal daags tuft Le Petit Train, het toeristentreintje, over de camping - voor we het weten zijn we zelf een attractie!
Er kampeert een sterk wisselende bevolking: elke ochtend rond tienen is het terrein nagenoeg leeg en tegen vijven stromen alle weides weer vol. Voornamelijk met landgenoten die hier twee keer per jaar overnachten: kennelijk ligt Langres ideaal als tussenstop op weg naar de Middellandse Zee.
Wij besluiten om hier een wijl te verpozen: het stadje blijkt leuk en we zitten er middenin, de wifi is snel en gratis en de stadsomwalling is net lang genoeg om als trimbaan te fungeren!

>Home>