wijzijnerwegvan
in week 24...

Sommige Nederlanders zijn duidelijk aangestoken door het Oranjevirus. Maar dat ze een hele straat zo gek krijgen...
Op woensdag zijn de verkiezingen, en dit keer kunnen we onze stem gewoon laten gelden! Maar wat een treurige uitslag; een flink deel van Nederland blijkt bevolkt door kleine, bange mensjes.
Niet alleen het licht boven Nederland lijkt te doven, ook op de camping hebben we kortsluiting door de overvloedige regenval. Gelukkig is het euvel hier sneller verholpen. In het kader van wat-kan-er-allemaal-stukgaan begeeft onze edentifier het, de dag voor we uit Nederland vertrekken! Daar gaat ons internetbankieren! Gelukkig begrijpt de lokale bankmanager ons probleem en krijgen we direct - tegen de regeltjes - een nieuwe mee!
Op de camping wordt een kalfje geboren. We breken de voortent op, en pakken alles in om weer af te reizen. Een half uurtje voor vertrek stoot Jan het hoofd dermate aan de deurrand van ons busje, dat er een jaap van 15 centimeter verschijnt en, heel toepasselijk op de boerderij, bloedt als het spreekwoordelijke rund! Gelukkig is de schade oppervlakkig: we spoelen het schoon, Mieke houdt de wond een kwartiertje dicht, Jan zet een pet op en we vertrekken - een uurtje of anderhalf later, maar ons doel is toch niet ver, vandaag...
Antwerpen! Mooie oude stad aan de Schelde, met een uitstekende camping op loopafstand van de Grote Markt! Waar twee vrienden van ons wonen die ons de komende dagen hun stad voorschotelen! Het is zaterdagavond, tijd voor lol! Leuke kroegjes, lekkere biertjes, lachende mensen, lawaai op de kermis, lieve vrienden.
Op zondag rijden we naar Lillo waar we de veerboot nemen naar Doel, een verlaten dorp onder de rook van de kerncentrale gevuld met nog enkele oorspronkelijke inwoners, krakers, actievoerders, en dagjesmensen zoals wij. Het dorp viel ten prooi aan de uitbreidingsplannen van de Haven van Antwerpen. Er hangt een vreemde, desolate sfeer nog versterkt door de hoeveelheid graffiti die de woonhuizen bedekt en twee gemaskerde mannen die op motors door te straten razen voor een filmopname. We drinken een biertje bij de tegen de kerncentrale gelegen 17e eeuwse molen en sluiten de dag gedenkwaardig af met een barbecue op een dakterras, hoog boven de lichten van Antwerpen.

>Home>