wijzijnerwegvan
in week 20...

Op maandag laten we Chartres achter ons en rijden naar Maubeuge, een toevallige pleisterplaats omdat we onze dagelijkse reisafstand over de Franse binnenwegen graag beperken tot een kilometer of 300. Het stadje verrast ons met fraai aangelegde verdedigingswallen en een leuk centrum. Bovendien - de nabijheid van BelgiŽ laat zich voelen - zijn er maar liefst drie frituurs actief in het kleine centrum!
Zoals gewoonlijk slaan we BelgiŽ op de terugreis over en strijken we meteen neer in Nederland - in de stromende regen! We laten ons niet ontmoedigen, slaan onze bivak op en... gaan winkelen in een Nederlandse supermarkt! Wat een keuze! Vegetarisch beleg, vanillevla, tapenade, maaltijdsalade, huzarensalade, drop, kaas te kust en te keur, het boodschappenmandje zit al snel vol!
Het is Hemelvaart en alle landgenoten lijken te zijn neergestreken op een camping. We wennen gelukkig snel weer aan de drukte.
Vrijdagochtend wordt ons busje gekeurd, ťťn enkele dag voor de uiterste vervaldatum en risico op 90 euro boete... We hebben het er dit jaar wel op aan laten komen.
Mieke is jarig dus hebben we een uitje. Naar BelgiŽ (het buitenland trekt!), naar Turnhout. We zien de Grote Markt (die verbouwd wordt tot 'het grootste terras van de Kempen') en de fraaie Sint Pieterskerk, doorkruisen het Begijnhof waar de middeleeuwse sfeer nog te proeven is - vermits je de geparkeerde auto's weg kunt denken en waarderen de kunstwerken in de gracht van het Kasteel van de Hertogen van Brabant.
Op de camping waait een gure Noordenwind: dezelfde wind die ons in Zuid-Europa afgelopen winter zoveel regen bracht en ervoor zorgde dat Nederland weer eens een ouderwetse winter kreeg. Wat ons betreft mag ie wegwaaien...

>Home>