Weekbladen

Week 47 2010   Beekbergen (NL)
15 november - 21 november

Over nut en onnut van campinggidsen. En we verhuizen van de zee naar de Veluwse bossen in Beekbergen! Waar het stil blijkt, op een zonnige door-de-weekse namiddag. Erg stil. Wat zijn dat eigenlijk voor vreemde figuren??

Week 48 2010   Beekbergen (NL)
22 november - 28 november

Wat doen cowboys op de Veluwe? Tja, en het begint heel onschuldig. Maar wie hoog klimt, kan diep vallen! Een ongeluk zit in een klein hoekje. Nog twee emmertjes water halen, en dan... Klabats!

Week 49 2010   Beekbergen (NL)
29 november - 5 december

De winter zet in en alles om ons heen kleurt sneeuwwit! En terwijl Jan de tweede week inhinkelt en Mieke's camera de besneeuwde camping vastlegt, valt de dooi in en zitten we muurvast!

Week 50 2010   Beekbergen (NL)
6 december - 12 december

Deze week vieren we natuurlijk de verjaardag van de Sint, al blijft hij verre van ons dak! En doordat krukken ons te hulp snellen zijn we erbij als het Kerstseizoen wordt geopend in Hoenderloo! Maar nog niet van harte...

Week 51 2010   Beekbergen (NL)
13 december - 19 december

Terwijl we de ene gasfles na de andere er doorheen jagen, slinkt eindelijk de enkelomvang naar normale proporties: op te grote voet leven is niets voor ons. En dan raken we verloren! Op een tropisch eiland!

Week 52 2010   Beekbergen (NL)
20 december - 26 december

In de greep van de sneeuw en de kou genieten we nog steeds van elke dag; we zetten ons beste beentje voor. We verliezen onszelf in Kerstmis en... we wonen weer even in een echt huis!

Week 01 2011   Beekbergen (NL)
27 december - 2 januari

We krijgen nieuwe buren, van wie wij balen als een stekker! We sluiten het jaar af met een klucht en op nieuwjaarsdag nemen we afscheid van een van onze oudste relieken! Bevindt ons dagelijkse kopje koffie zich in de gevarenzone?

Week 02 2011   Beekbergen (NL)
3 januari - 9 januari

Een koninklijke kerk in de sneeuw en een wonderlijke ontmoeting langs de Spoekweg. We nemen eindelijk afscheid van de sneeuw, vinden verrassende ingrediënten in de vegetarische stamppot en hebben een genoeglijke Italiaanse avond.

Week 03 2011   Beekbergen (NL)
10 januari - 16 januari

We zagen heel wat water vallen, maar nog niet van zo'n hoogte. Waarom, zo vragen wij ons af, moet al dat kleurigs onder de grond verdwijnen? Daar heeft niemand er wat aan. En we zoeken verbinding met de andere kant van de wereld. In een kathedraal!

Week 04 2011   Beekbergen (NL)
17 januari - 23 januari

Je kunt er misschien anders over denken, maar wij vinden dat een stad op zijn plaats hoort te blijven staan! Vandaag hier, morgen weer daar, je kunt er geen touw meer aan vastknopen. En in de schemering staan we voor een gesloten deur. Onze eigen deur!

Week 05 2011   Beekbergen (NL)
24 januari - 30 januari

Voetje voor voetje gaan we vooruit! En wel ja, we nemen het voetveer naar de stad. Het klinkt misschien raar maar we hebben ze wel gemist de afgelopen maanden, die kerken. In Nederland lijken ze altijd wel gesloten, zeker gedurende de wintermaanden! Maar deze keer niet, al was deze wel bijna ondergelopen!

Week 06 2011   Beekbergen (NL)
31 januari - 6 februari

Even staat alles op glad ijs, en er zijn mensen die wel erg solidair zijn met ons! Even lijkt Nederland wel op slot, in de winter; de voornaamste attractie van Zutphen blijft voor ons een gesloten boek! En even staan we oog in oog met Moeder Natuur! Even maar...

Week 07 2011   Beekbergen (NL)
7 februari - 13 februari

We zakken verder de IJssel af en vinden geen stad maar een dorp! En verholen binnen de muren van een klooster vinden we geen nonnen en habijten maar een artieste en heuse kunstwerken! Is dat wel een goed idee: modeltuinen bezoeken in de winter? Alles is geknipt. En wij ook!

Week 08 2011   Beekbergen (NL)
14 februari - 20 februari

Terwijl de eerste voortekenen van een nieuw seizoen zich aankondigen verwijlen wij in Wageningen waar het wel lijkt of er hard gewerkt wordt door de studenten! Hebben die niet iets beters te doen? En we ontdekken de charme van Grave als we - even - Brabant opzoeken!

Week 09 2011   Beekbergen (NL)
21 februari - 27 februari

Terwijl de sneeuwval deze week de winter onderstreept leren wij alles over de metalenmaffia en gaan wij naar de film! We ontdekken het groene hart van Apeldoorn en bezoeken de voorjaarskermis! En wie is er binnenkort jarig?? Nou? nou? nou?

Week 10 2011   Beekbergen (NL)
28 februari - 6 maart

We vieren verjaardag en Zwolle opent haar poorten voor ons! Terwijl de Peperbus zijn charme rondstrooit worden we belaagd door kinderen op zoek naar Webbies!! En terwijl in het zuiden het carnaval losbreekt loopt de camping vol met mensen die aan het feest willen ontsnappen...

Week 11 2011   Beekbergen (NL)
7 maart - 13 maart

We krijgen Brabants bezoek en via het murmelend natuurgeweld van de hoogste waterval van Nederland gaan we naar Deventer waar we een amusante dag doorbrengen. En is Ede nu een tweederangs stadje of een volwaardige toeristenbeleving?

Week 12 2011   Beekbergen (NL)
14 maart - 20 maart

We spenderen een dagje in het NP Veluwezoom waar we de Posbank en de Onzalige Bossen verkennen - in de regen. En kopen - alweer - een nieuw slot voor de caravan en bekijken meteen een hele verzameling oude auto's. En wat doen al die Chilenen, Chinezen en Fransen in Apeldoorn? Ze fietsen!

Week 13 2011   Beekbergen (NL)
21 maart - 27 maart

Het wordt lente én zomer, deze week! We bezoeken Kampen en ontdekken dat het kleine stadje bepaald niet eensgezind is. En is die Kus nu van Willem-Alexander en Máxima of van de stad Apeldoorn? Dan maar Even Apeldoorn Bellen!

Week 14 2011   Hattem (NL)
28 maart - 3 april

We herzien deze week onze plannen! En maken er een vorstelijke week van, met een Koninklijk paleispark, Koninklijk bezoek en Koninklijke kerkhoven! En ja hoor, we trekken verder! Na 137 dagen verruilen we het rustige Beekbergen voor het al even rustige Hattem. En waar ga je heen tijdens het Museumweekend? Juist.


-Top-